Referenssit |
Katto · Aurinkosähkö · Tuotteet

Kerabit Aurinkokatto, Tekniikan museo

Sijainti
Helsinki
Rakennuttaja/tilaaja
Helsingin kaupunki
Valmistumisvuosi
2020
Neliömäärä
275

Kerabit Aurinkokatto sopii Tekniikan museon katolle kuin nenä päähän

Tekniikan museo halusi katolleen viimeistä huutoa olevan aurinkovoimalan. Kerabit Aurinkokatto valmistui ja otettiin käyttöön kesäkuun puolessa välissä.

Helsingissä sijaitsevan Tekniikan museon vanhin rakennus on vuodelta 1871 oleva pyöreä halli. Muutkin rakennukset ovat hyvin vanhoja ja tiloissa toimi pitkään vedenpuhdistuslaitos, joka tuotti juomavettä helsinkiläisille. Tekniikan museo aloitti tiloissa 1970-luvun alussa. Museossa vierailee noin 42 000 kävijää vuosittain.

Aurinkovoimala sopii mainiosti Tekniikan museon katolle

– Aloitin aurinkovoimalakeskustelut vuokraisännän eli Helsingin kaupungin kanssa vuonna 2014, kertoo museonjohtaja Marjo Mikkola hymyillen. Tekniikan museon tarkoituksena on esitellä vanhaa ja uutta tekniikkaa ja Helsingin kaupunki puolestaan haluaa edistää uusiutuvan energian käyttöä, joten kyseessä oli win-win-tilanne. Koska kyseessä on suojelukohde, vie asioiden edistäminen enemmän aikaa kuin normaalisti. On niin paljon huomioitavia seikkoja, Mikkola kertoo. Lisäksi piti saada jo aiemmin suunnitelmissa ollut kattoremontti tehtyä ennen aurinkovoimalan asennusta.

Kerabit Aurinkokatto valittiin esteettisyytensä ja uuden tekniikkansa vuoksi

Kerabit Aurinkokatto on erittäin kevyt ja esteettisen minimaalinen, joten sen vuoksi se valikoitu sopivaksi ratkaisuksi suojelukohteeseen. -Haluttiin myös kokeilla uutta tekniikkaa, kertovat projektijohtaja Jukka Huikari ja energia-asiantuntija Jarno Räisänen Helsingin kaupungilta. Kerabit Aurinkokatto on erittäin miellyttävän näköinen ratkaisu eikä suuntaus ole niin tarkka, kun ohuet paneelit ovat kiinni katossa. Kevyt ratkaisu ei kuormita kattoa, Räisänen jatkaa.

Sähkötyöt ovat olennainen osa aurinkovoimalaa

– Sähkösuunnittelun ja asennukset meille tekee Kerabit Aurinkosähkö, joka on aurinkosähkön asiantuntija, kertoo aurinkovoimalan asennuksesta vastanneen Kerabit Katon tuotantojohtaja Jyrki Närhi. KerabitPro osaa katot, mutta sähköasioissa käännymme alan ammattilaisten puoleen. Tässä projektissa on lisäksi ollut mukana tilaajan puolelta sähköasiantuntija Antti Kulmala Granlund Oy:stä.

– Olen erittäin tyytyväinen, nyt kun voimala on valmis ja toiminnassa, kertoo museonjohtaja Marjo Mikkola. Museon perustehtäviä on kertoa kävijöille tekniikan alan kehityskaarista eli tässä tapauksessa energiantuotannon muutoksista. Museoon on tarkoitus hankkia näyttelyyn suuri näyttö, jossa esitellään voimalan toimintaa ja energiantuotannon määriä on-line. Toivottavasti saamme sen elokuussa asiakkaidemme iloksi.

Kiinteistöön asennettiin 32 kWp Kerabit Aurinkokatto sähkötöineen avaimet käteen -toimituksena. Työ sisälsi paneelien kiinnityksen integroituna vedeneristykseen (Kerabit Aurinkokaton asentamiseen ei tarvitse tehdä reikiä tai läpivientejä vedeneristykseen) ja muut rakennustekniset työt, kuten kaapelikourut sekä sähkötyöt. Vain noin 7 kg/m2 painava järjestelmä on huomattavan kevyt verrattuna perinteisempiin paneelijärjestelmiin, ja sopii siten erinomaisesti olemassa olevien kiinteistöjen aurinkosähköratkaisuksi.

Käy kurkistamassa Tekniikan museon aurinkokatolle >

Kuvagalleria

Projektiin liittyvät palvelut ja ratkaisut

Katto

Urakoimme ja saneeraamme valtakunnallisesti kaiken tyyppiset katot, toteutamme pihakannet ja teemme siltojen vedeneristykset.

Tutustu palveluun

Aurinkosähkö

Suunnittelemme ja asennamme laadukkaat aurinkosähköjärjestelmät, sähköautojen latauspisteet sekä akkuratkaisut energian varastointiin yrityksille, taloyhtiöille, maatiloille ja omakotitaloihin.

Tutustu palveluun

Tuotteet

Kerabit on synonyymi kotimaisille, laadukkaille katto- ja vedeneristystuotteille sekä ekologisille ratkaisuille. Palvelemme rakennusalan ammattilaisia ja rautakauppojen kautta myös kuluttajia.

Tutustu palveluun

Aurinkovoimalat

Kiinteistön ja erityisesti katon kannalta voimalan tärkein komponentti on oikein suunniteltu ja asennettua kattomekaniikka.

Tutustu palveluun