Palvelut
/
Kattohuolto
/
Peltikaton maalaus

Peltikaton maalaus

Peltikatto on altis korroosiolle, jos maalipintaan tulee vaurioita. Ajoissa tehdyt korjaukset ja huoltomaalaus ehkäisevät isommat remonttitarpeet.

Tilaa maksuton kuntotarkastus

Peltikaton pesu ja maalaus lisäävät katon käyttöikää

Peltikatto on Suomen yleisin kattomateriaali. Peltikate on kestävä, huoleton ja tiivis – mutta se altistuu korroosiolle, jos maalipinta vaurioituu. 

Kevyt mutta säännöllinen huolto sekä ajoissa tehdyt korjaukset ja huoltomaalaus ovat yleensä järkevämpi ja edullisempi vaihtoehto kuin tarpeettoman aikaisin toteutettu katon uusiminen. Voit näin lykätä isomman remontin tarvetta.

Peltikaton maalaus antaa katolle uuden, suojaavan pinnan

Peltikaton huolloksi riittää yleensä irtoroskien poistaminen katolta samalla kun läpiviennit ja katon turvatuotteet tarkastetaan ja räystäskourut tyhjennetään. Jos maalipinta rikkoutuu, paljas metalli jää ilman suojaa. Pelti ruostuu nopeasti ja voi ajan mittaan kulua puhki. Tämän vuoksi peltikaton korjauksesta ja huoltomaalauksesta kannattaa huolehtia ajoissa.

Ennen peltikaton maalausta teemme tarvittavat korjaukset erikseen sovittavalla hinnalla. Tämä lisää peltikaton käyttöikää, sillä ehjän katon pesu ja maalaus lykkäävät isomman remontin tarvetta. Lisäksi maalaus antaa peltikatolle siistin ja kestävän pinnan sadetta, tuiskua ja paahdetta vastaan.

Peltikaton maalauksen vaiheet

  1. Ensin peltikatto pestään huolellisesti korkeapainepesurilla ja peltipesuaineella.
  2. Pesun jälkeen ruostekohdat käsitellään erikseen ja irtoava maali poistetaan.
  3. Seuraavaksi katto huuhdellaan.
  4. Peltikaton tyypistä riippuen maalaus tehdään 1–3 kertaa ja tarvittaessa käytetään pohjamaalia.
  5. Maalauksen jälkeen peltikate on teknisesti uutta vastaava ja se kestää sään lisäksi myös katseet.

Artikkelit ja oppaat

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko kasvattaa kiinteistösi arvoa? Tarvitsetko tietoa tuotteistamme tai palveluistamme? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.

Näytä kaikki yhteystiedot
Yleinen huollon lomake
Hyväksyn tietojeni tietosuojaselosteen mukaisen käytön