Tietopankki
/
Artikkelit ja oppaat
/
Artikkelit

Teetä tiilikaton pinnoitus kesäkuukausien aikana

Artikkelit · Kattohuolto · Tiilikaton pinnoitus

Kun tiilikatolla on ikää 20–40 vuotta, tiilien pinta on ehtinyt kulua. Tiilikatolle kertyy ajan mittaan myös sammalta ja muuta kasvustoa, jotka haurastuttavat tiilien pintaa. Tämän ikäistä tiilikattoa ei yleensä kannata vielä uusia, sillä sen käyttöikää voidaan merkittävästi jatkaa pinnoituksella ja säännöllisellä huollolla.

Vaikka kyse on katon pinnoittamisesta, käytännössä usein puhutaan tiilikaton maalauksesta. Katon kunnon lisäksi pinnoitus parantaa myös katon ulkonäköä. Haalistuneet tiilet saavat kestävän ja oikeanvärisen pinnan, ja katto on kuin uusi.

Kesä on paras aika tiilikaton pinnoitukselle

Tiilikaton pinnoitus täytyy tehdä ohjeiden mukaan oikeanlaisessa sää-olosuhteessa, eli touko-elokuussa. Aikaisin keväällä tai syksyllä lämpötila, ilmankosteus ja sateet eivät mahdollista pinnoittamista.

Tiilikaton maalaus eli pinnoitus tapahtuu näin

Tilaa ensin Kerabit Kattohuollon maksuton katon kuntotarkastus. Tarkastamme aluskatteen, katon rakenteen ja läpivientien kunnon. Saat tietää, onko katon pinnoitus tarpeen ja onko se mahdollista.

Kattoa ei kannata pinnoittaa, jos se on liian huonossa kunnossa. Vastaavasti on turha pinnoittaa tiiltä, jonka pinta on hyvässä kunnossa mutta johon on alkanut kasvamaan sammalta. Silloin ratkaisuksi riittää kasvuston mekaaninen poisto ja kasvustontorjunta-ainekäsittely.

Sammal ja muu kasvusto täytyy poistaa katolta ennen pinnoitusta. Joskus kattoa täytyy myös korjata ennen pinnoitustyön aloittamista. Tarjoamme tarvittaessa myös katon korjaamistyöt.

Jos katto päätetään pinnoittaa, varmistamme että katolle löytyy varatiiliä. Jos niitä ei ole säästynyt katon rakentamisen ajalta, autamme etsimään ja/tai hankkimaan oikeanmallisia tiiliä. Pinnoituksen yhteydessä pinnoitamme myös noin 10 kpl varatiiliä samaan sävyyn. Varatiilien värillä ei ole väliä, koska ne pinnoitetaan joka tapauksessa uudelleen.

Tiilikaton pesun ja pinnoituksen vaiheet ovat:

 • Saat ensin kirjallisen ja pitävän tarjouksen.
 • Jos kyseessä on omakotitalo, saat myös laskelman kotitalousvähennyksestä.
 • Sopimuksen teon yhteydessä sovimme myös pinnoituksen aikataulusta.
 • Ensin teemme mahdolliset korjaukset.
 • Suojaamme talon ympäristön ennen katon pesua.
 • Tyhjennämme räystäskourut ja vaihdamme rikkinäiset kattotiilet uusiin.
 • Levitämme kasvustontorjunta-aineen katolle.
 • Teemme tarvittavat suojaukset ja pinnoitamme katon kahteen kertaan.
 • Pinnoitamme myös varatiilet (noin 10 kpl kuuluu aina urakkaan).
 • Lopuksi siivoamme jälkemme ja teemme kuvallisen dokumentin tehdystä työstä.
 • Tiilikaton pinnoituksella on 5 vuoden takuu.

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko kasvattaa kiinteistösi arvoa? Tarvitsetko tietoa tuotteistamme tai palveluistamme? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.

Näytä kaikki yhteystiedot
Yhteydenottopyyntö

Yhteyshenkilön tiedot

Kohteen tiedot

Aurinkosähkö
Julkisivut
Katot ja vedeneristykset
Kattohuolto
Lattiapinnoitukset ja teollisuuden pintakäsittelyt

Kyseessä on (valitse toinen tai molemmat)

New Construction Site
Renovation Site

Maximum file size: 20MB

Sallitut tiedostomuodot: .jpg, .jpeg, .jpe, .png, .gif, .dwg, .doc, .docx, .pdf, .tiff, .tif, .xla, .xls, .xlt, .xlw, .xlxs
Hyväksyn tietojeni tietosuojaselosteen mukaisen käytön