Palvelut
/
Kattohuolto
/
Tiilikaton pinnoitus

Tiilikaton pinnoitus

Jos tiilikaton pinta on päässyt huonoon kuntoon, kasvuston poisto ei enää riitä. Silloin suosittelemme tiilikaton värillistä pinnoittamista.

Pyydä tarjous tiilikaton pinnoituksesta

Tiilikaton pesu ja pinnoitus

Tiili on kestävä, perinteinen ja kaunis kattomateriaali. Vuosien varrella tiilikaton pintaan alkaa kuitenkin kerääntyä monenlaista kasvustoa, kuten sammalta, levää ja jäkälää. Jos ne ehtivät haurastuttaa tiilien pinnan, katon käyttöikää voidaan pidentää tiilien pinnoituksella.

Jos sammal on kasvanut tiilien pinnalla liian pitkään, tiilien pinta haurastuu eikä pelkkä puhdistus ja sammaleentorjunta enää riitä. Tässä tapauksessa on aika pinnoittaa katto.

Tiilikaton pinnoitus pidentää katon elinikää

Säännöllinen huolto ja ammattitaitoinen sammaleenpoisto siirtää tiilikaton pinnoitustarvetta myöhemmäksi. Kun tiilien pinta on kulunut, pinnoituksella voidaan puolestaan lykätä katon uusimistarvetta pitkälle tulevaisuuteen – jopa 15–20 vuoden päähän. Tämä riippuu myös tiilien rakenteellisesta kunnosta.

Tiilikaton maalaus eli pinnoitus parantaa silmin nähden myös katon ulkonäköä. Vuosien mittaan haalistuneet tiilet saavat kestävän ja oikeanvärisen pinnan, ja lopputuloksena on kuin uusi katto.

Tiilikaton pinnoituksen vaiheet

  1. Tarvittaessa vaihdamme rikkoontuneet kattotiilet ehjiin.
  2. Tiilikatto pestään huolellisesti korkeapainepesurilla. Tässä yhteydessä painepesuria voidaan käyttää, koska tiilet pinnoitetaan uudelleen eikä vanhan pinnan irtoamisesta ole haittaa.
  3. Seuraavaksi tiilien pinta käsitellään torjunta-aineella, jotta pinnoitteen alle ei varmasti jää elävää kasvustoa.
  4. Katto pinnoitetaan kahteen kertaan erittäin laadukkaalla ja sopivan värisellä kattopinnoitteella.
  5. Työhön kuuluvat myös räystäskourujen tyhjennys, ympäristön suojaaminen sekä loppusiivous.

Katon pinnoituksen jälkeen on tärkeää, että katolta poistetaan irtoroskat vuosittain.

Kerabit Kattopinnoitteen käyttöturvallisuustiedote

Tiilikaton puhdistus vai pinnoitus

Mietitkö, tarvitseeko kattosi ammattitaitoisen sammalenpoiston ja kasvustontorjuntakäsittelyn vai uuden suojaavan pinnan? Katon kuntotarkastus ratkaisee pulman – annamme aina asiakkaan ja katon kannalta parhaan suosituksen tarvittavista toimenpiteistä.

Puhdistus

Uusissa tiilissä on usein tiiltä suojaava pinnoiteaine. Sitä ei ole syytä vahingoittaa esimerkiksi painepesurilla. On tärkeää, että katto puhdistetaan sammalesta ja liasta oikeilla menetelmillä vaurioittamatta tiilikaton pintaa. 

Tiilikaton mekaaninen puhdistus ja torjunta-ainekäsittely on yleensä paras vaihtoehto 5–20 vuotta vanhoille katoille. Olemme puhdistaneet tällä menetelmällä jo yli 5 000 tiilikattoa. 

Lue lisää ja pyydä tarjous alueesi edustajalta!

Pinnoitus

Jos tiilikaton kasvustontorjunta on jätetty liian myöhäiseksi, katto on pesty liian kovalla paineella tai tiilet alkavat iän myötä olla pinnan osalta huonokuntoisia, on aika pinnoittaa katto. Katon alkuperäinen väri on tällöin muuttunut ja sammal tarttuu tehokkaasti huokoiseen tiilen pintaan.

Mikäli tiilet ovat rakenteellisesti hyvässä kunnossa, pinnoituksella katon käyttöikää voidaan pidentää merkittävästi – jopa 15–20 vuotta – ja siirtää kallista kattoremonttia eteenpäin. Pinnoitustyön jälkeen tiilikatto on teknisesti lähes uuden veroinen!

Pyydä tarjous alueesi edustajalta!

Artikkelit ja oppaat

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko kasvattaa kiinteistösi arvoa? Tarvitsetko tietoa tuotteistamme tai palveluistamme? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.

Näytä kaikki yhteystiedot
Yleinen huollon lomake
Hyväksyn tietojeni tietosuojaselosteen mukaisen käytön