Palvelut
/
Kattohuolto
/
Tiilikaton pinnoitus

Tiilikaton pinnoitus

Jos tiilikaton pinta on päässyt huonoon kuntoon, kasvuston poisto ei enää riitä. Silloin suosittelemme tiilikaton värillistä pinnoittamista.

Pyydä tarjous tiilikaton pinnoituksesta

Tiilikaton pesu ja pinnoitus

Vuosien varrella tiilikaton pintaan kerääntyy monenlaista kasvustoa, kuten sammalta, levää ja jäkälää. Jos ne ehtivät haurastuttaa tiilien pinnan, pelkkä puhdistus ja sammaleentorjunta eivät enää riitä. Silloin katon käyttöikää voidaan pidentää tiilien pinnoituksella.

01.

Palvelemme sinua nopeasti

Saat meiltä nopeasti kirjallisen tarjouksen tiilikattosi pinnoituksesta. Samalla saat tietoa kattosi kunnosta.

02.

Kattosi pinnoitetaan kunnolla

Pitkä kokemuksemme tiilikattojen pinnoituksesta tarkoittaa, että voit luottaa työmme ja loppusiivouksen laatuun.

03.

Kiinteistösi arvo säilyy

Pidennät katon käyttöikää, lykkäät isomman remontin tarvetta ja lisäät kiinteistösi arvoa, kun huolehdit katon pinnoituksesta ajoissa.

Tiilikaton pinnoitus pidentää katon elinikää

Säännöllinen huolto ja ammattitaitoinen sammaleenpoisto siirtää tiilikaton pinnoitustarvetta myöhemmäksi. Kun tiilien pinta on kulunut, pinnoituksella voidaan puolestaan lykätä katon uusimistarvetta pitkälle tulevaisuuteen – jopa 15–20 vuoden päähän. Tämä riippuu myös tiilien rakenteellisesta kunnosta.

Tiilikaton maalaus eli pinnoitus parantaa silmin nähden myös katon ulkonäköä. Vuosien mittaan haalistuneet tiilet saavat kestävän ja oikeanvärisen pinnan, ja lopputuloksena on kuin uusi katto.

Tiilikaton pinnoituksen vaiheet

  1. Tarvittaessa vaihdamme rikkoontuneet kattotiilet ehjiin.
  2. Tiilikatto pestään huolellisesti korkeapainepesurilla. Tässä yhteydessä painepesuria voidaan käyttää, koska tiilet pinnoitetaan uudelleen eikä vanhan pinnan irtoamisesta ole haittaa.
  3. Seuraavaksi tiilien pinta käsitellään torjunta-aineella, jotta pinnoitteen alle ei varmasti jää elävää kasvustoa.
  4. Katto pinnoitetaan kahteen kertaan erittäin laadukkaalla ja sopivan värisellä kattopinnoitteella.
  5. Työhön kuuluvat myös räystäskourujen tyhjennys, ympäristön suojaaminen sekä loppusiivous.

Katon pinnoituksen jälkeen on tärkeää, että katolta poistetaan irtoroskat vuosittain.

Kerabit Kattopinnoitteen käyttöturvallisuustiedote

Tiilikaton puhdistus vai pinnoitus

Mietitkö, tarvitseeko kattosi ammattitaitoisen sammalenpoiston ja kasvustontorjuntakäsittelyn vai uuden suojaavan pinnan? Katon kuntotarkastus ratkaisee pulman – annamme aina asiakkaan ja katon kannalta parhaan suosituksen tarvittavista toimenpiteistä.

Tiilikato puhdistus

Uusissa tiilissä on usein tiiltä suojaava pinnoiteaine. Sitä ei ole syytä vahingoittaa esimerkiksi painepesurilla. On tärkeää, että katto puhdistetaan sammalesta ja liasta oikeilla menetelmillä vaurioittamatta tiilikaton pintaa. 

Tiilikaton mekaaninen puhdistus ja torjunta-ainekäsittely on yleensä paras vaihtoehto 5–20 vuotta vanhoille katoille. Olemme puhdistaneet tällä menetelmällä jo yli 5 000 tiilikattoa. 

Lue lisää ja pyydä tarjous!

Tiilikaton pinnoitus

Jos tiilikaton kasvustontorjunta on jätetty liian myöhäiseksi, katto on pesty liian kovalla paineella tai tiilet alkavat iän myötä olla pinnan osalta huonokuntoisia, on aika pinnoittaa katto. Katon alkuperäinen väri on tällöin muuttunut ja sammal tarttuu tehokkaasti huokoiseen tiilen pintaan.

Mikäli tiilet ovat rakenteellisesti hyvässä kunnossa, pinnoituksella katon käyttöikää voidaan pidentää merkittävästi – jopa 15–20 vuotta – ja siirtää kallista kattoremonttia eteenpäin. Pinnoitustyön jälkeen tiilikatto on teknisesti lähes uuden veroinen!

Artikkelit ja oppaat

Pyydä nyt tarjous tiilikaton pinnoituksesta!

Haluatko kasvattaa kiinteistösi arvoa? Tarvitsetko tietoa tuotteistamme tai palveluistamme? Täytä ja lähetä oheinen lomake tai soita meille, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.

Soita meille: 010 322 0240

Miksi valita Kerabit Kattohuolto?

01. Palvelemme sinua nopeasti
02. Kattosi pinnoitetaan kunnolla
03. Kiinteistösi arvo säilyy

Katso Kattohuollon yhteystiedot
Yleinen huollon lomake
Hyväksyn tietojeni tietosuojaselosteen mukaisen käytön