Kokonaisratkaisut
/
Omakotitalon tiilikaton pinnoitus

Omakotitalon tiilikaton pinnoitus

Onko omakotitalosi tiilikatto kulunut tai haalistunut? Tiilien pinta voi ajan mittaan haurastua kasvuston vaikutuksesta tai muun kulumisen vuoksi. Silloin kattotiilien pinnoitus voi lisätä katon käyttöikää jopa 20 vuodella.

Onko tiilikattosi jo 20-vuotias?

Kun omakotitalon tiilikatolla alkaa olla yli 20 vuotta ikää, katon kuntoon kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Tiilien pintaan tarttuu nimittäin helposti sammalta ja muuta kasvustoa, joka pikku hiljaa haurastuttaa tiilien pintaa. Auringon UV-säteily puolestaan haalistaa tiilien väriä. Normaalit vuosihuollon toimenpiteet eivät silloin enää riitä.

1. Milloin tiilikatto kannattaa pinnoittaa?

Jos tiilikatolla on paljon kasvustoa – sammalta, jäkälää ja muuta kasvustoa – se täytyy ensin poistaa. Jos tiilien kunto on hyvä, ainoa oikea toimenpide on silloin kasvuston mekaaninen poistaminen ja sammalentorjuntakäsittely, koska se ei vaurioita tiilien pintaa.

Jos tiilien pinta on silmin nähden kulunut ja hauras, tiilikatto saadaan kustannustehokkaasti uudenveroiseen kuntoon pinnoittamalla. Pinnoitustarpeen voi nähdä myös katon haalistuneesta väristä. Kasvusto poistetaan tässä tapauksessa pinnoituksen yhteydessä.

Tiilikatto voidaan pinnoittaa vain lämpimänä vuodenaikana ja sateettomalla säällä. Pinnoitustyön sesonki osuu touko- ja syyskuun välille.

2. Miten omakotitalon tiilikatto pinnoitetaan?

Jos katolla on korjattavaa, ensimmäiseksi tehdään tarvittavat korjaukset. Sitten suojaamme ympäristön ja vaihdamme rikkoutuneet kattotiilet uusiin. Seuraavaksi pesemme katon korkeapainepesurilla, josta tässä tapauksessa ei ole katolle haittaa, koska katolle tulee uusi pinnoite. Tyhjennämme myös räystäskourut.

Kasvustontorjuntakäsittelyn jälkeen pinnoitamme katon kahteen kertaan oikean värisellä kattopinnoitteella. Pinnoitamme myös varatiilet. Lopuksi siivoamme jälkemme ja toimitamme dokumentin kotitalousvähennystä varten.

3. Pyydä tarjous tiilikaton pinnoituksesta!

Täytä yhteydenottolomakkeemme ja pyydä tarjous tiilikaton pinnoituksesta!

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko kasvattaa kiinteistösi arvoa? Tarvitsetko tietoa tuotteistamme tai palveluistamme? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.

Näytä kaikki yhteystiedot
Yleinen huollon lomake
Hyväksyn tietojeni tietosuojaselosteen mukaisen käytön