Palvelut
/
Katto
/
Viherkatot

Viherkatto on kaunis ja hyödyllinen

Viherkatot ovat hyvä keino tuoda vehreyttä tiiviisti rakennettuun ympäristöön, ja ne auttavat myös hulevesien käsittelyssä.

Pyydä tarjous viherkattourakasta

Pidempää käyttöikää ja tehokasta hulevesien hallintaa

Ekologinen viherkatto vähentää kiinteistön energian tarvetta, sillä se viilentää kesällä ja eristää lämpöä talvella. Kesällä viherkaton pintalämpötila voi olla jopa 40 atetta alhaisempi kuin perinteisen tumman katon, sillä viherkatosta haihtuva vesi jäähdyttää sitä. Viherkaton alla rakenteet ovat suojassa uv-säteilyltä, mikä yhdessä kattopinnan lämpötilanvaihteluiden tasaamisen kanssa pidentää katon käyttöikää.

Viherkaton hyviin puoliin lukeutuu myös sen hyödyllisyys hulevesien hallinnassa. Viherkatto imee vettä kasveja varten ja viivästyttää hulevesien pääsyä viemäreihin. Kevytrakenteisinkin viherkatto pystyy käsittelemään noin 50 % hulevesipiikistä, mikä ennaltaehkäisee kaupunkitulvariskejä rankkasateiden aikoihin.

Viherkatto on ekologinen ja terveellinen

Viherkaton kasvillisuus parantaa kaupunki-ilmaa kasvien muuttaessa hiilidioksidia hapeksi. Lisäksi se sitoo pölyä sekä haitallisia pienhiukkasia ja suojaa melulta.

Viherkatot ovat ekologisia siinäkin mielessä, että niiden avulla voidaan luoda enemmän viihtyisiä ja virkistäviä viheralueita tiiviisti rakennettuihin kaupunkiympäristöihin, joissa on muuten vähän tilaa puistoille ja luontoalueille. Viherkatto myös lisää luonnon monimuotoisuutta kaupungeissa houkuttelemalla erilaisia lintu-, perhos- ja hyönteislajeja.

Viherkatto toimii sekä rakennusten että ympäristön parhaaksi

Viherkatto vähentää kattohulevesien vuotuista määrää noin 50–90 % ja viivyttää tehokkaasti rankkojenkin sateiden aiheuttamaa virtaamaa.

01.

Hulevedet hallintaan

Viherkatto vähentää kattohulevesien vuotuista määrää noin 50–90 % ja viivyttää tehokkaasti rankkojenkin sateiden aiheuttamaa virtaamaa.

02.

Pidempi käyttöikä

Viherkaton alla rakenteet ovat suojassa uv-säteilyltä ja äärimmäisiltä lämpötilanvaihteluita, mikä pidentää katon käyttöikää.

03.

Pienentynyt energiantarve

Viherkatto viilentää kesällä ja eristää lämpöä talvella.

Vedeneristys, juurisuojaus ja salaojakerros ovat avain onnistuneeseen viherkattoon

Viherkattojen suunnittelussa laadukas vedeneristys ja juurisuojaus ovat kaiken perusta. Vedeneristys toteutetaan pääosin hitsattavilla bitumikermeillä. Vedeneristyksen päälle asennetaan juurisuojakermi. Laadukkaat kotimaiset vedeneristeet sekä kaksi erilaista juurisuojakermiä löydät Kerabit-valikoimasta. Viherkattorakenteet ovat vaativia, joten asennustyö on syytä teettää kokeneella, viherkattoihin perehtyneellä urakoitsijalla.

Myös salaojittava ja vettä varastoiva kerros on tärkeä osa toimivaa viherkattoa. Salaojakerroksen valintaan vaikuttavat katon kaltevuus sekä tarvittava salaojitus- ja vedenpidätyskyky, valitun kasvillisuuden vaatimusten ja kasvualustakerroksen ominaisuuksien mukaisesti. Myös tähän rakennekerrokseen saat ratkaisut Kerabit-valikoimasta.

Myös viherkattoa pitää huoltaa

Myös hoitoon ja huoltoon on panostettava, jotta viherkatto voi hyvin ja näyttää kauniilta.

Artikkelit ja oppaat

Jätä yhteydenottopyyntö tai pyydä tarjous viherkattourakasta!

Haluatko kasvattaa kiinteistösi arvoa? Tarvitsetko tietoa palveluistamme? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.

Voit myös soittaa meille: 010 851 1000.

Katso Katon kaikki yhteystiedot
Yhteydenottopyyntö

Yhteyshenkilön tiedot

Kohteen tiedot

Aurinkosähkö
Julkisivut
Katot ja vedeneristykset
Kattohuolto
Lattiapinnoitukset ja teollisuuden pintakäsittelyt

Kyseessä on (valitse toinen tai molemmat)

New Construction Site
Renovation Site

Maximum file size: 20MB

Sallitut tiedostomuodot: .jpg, .jpeg, .jpe, .png, .gif, .dwg, .doc, .docx, .pdf, .tiff, .tif, .xla, .xls, .xlt, .xlw, .xlxs
Hyväksyn tietojeni tietosuojaselosteen mukaisen käytön