Kokonaisratkaisut
/
Aurinkovoimala kannattaa toteuttaa kattourakan yhteydessä

Aurinkovoimala kannattaa toteuttaa kattourakan yhteydessä

Kattourakan yhteydessä kannattaa toteuttaa myös aurinkovoimala, joka nipistää energiakustannuksia ja kasvattaa kiinteistön arvoa.

Kasvata kiinteistösi arvoa

Oma aurinkovoimala on monella tapaa kannattava investointi niin taloyhtiöissä kuin liikekiinteistöissä – oli sitten kyse uudisrakennuksesta tai saneerauskohteesta. Omalla aurinkovoimalalla voi ensinnäkin vähentää ostosähkön tarvetta kiinteistössä ja säästää siten sievoisia summia – etenkin kun itse tuotetusta sähköstä ei tarvitse maksaa siirtohintaa eikä sähköveroa. Toisekseen aurinkosähköjärjestelmä kasvattaa energiatehokkuuden lisäksi kiinteistön vetovoimaa niin ostajien kuin käyttäjien ja asukkaiden mielissä. Aurinkopaneelit ovat myös ekologinen teko, sillä auringolla tuotetulla sähköllä voidaan vähentää hiilidioksidipäästöjä. Vuoden 2021 tasolla laskettuna aurinkosähkövoimala vähentää hiilidioksidipäästöjä 131 kg / MWh suhteessa Suomen keskimääräiseen sähköntuotannon päästömäärään.

Katto ja aurinkovoimala sujuvana kokonaisurakkana

Katto- ja aurinkovoimalaurakkaa kannattaa aina tarkastella kokonaisuutena.

Uudisrakennuksissa aurinkosähköjärjestelmä on viisasta ottaa osaksi rakennushanketta jo suunnitteluvaiheessa, jolloin on helppo varmistaa katon kantavuus, kiinnityksen kestävyys, vesitiiveys, vedenohjaus sekä lumi- ja tuulikuormat. Saneerauskohteessa puolestaan on ehdottoman tärkeää, että voimala asennetaan ehjälle ja kunnossa olevalle katolle, jonka odotettavissa oleva elinikä on vähintään yhtä pitkä kuin voimalan eli 25–30 vuotta.

Aurinkosähkö- ja kattourakan yhdistäminen on järkevin tapa toimia myös takuu- ja vastuuasioiden kannalta. Kun katto ja aurinkovoimala niputetaan yhdeksi urakaksi, voidaan varmistaa, että lopputulos on toimiva ja kestää aikaa.

 

 

Katto- ja aurinkosähköosaaminen yhdestä osoitteesta

Kerabitin ainutlaatuinen tarjooma kattaa niin katot kuin aurinkosähköjärjestelmät, joista kummastakin meillä on pitkä kokemus. Kun ne yhdistää saumattomaksi kokonaisprojektiksi, hankkeen hallinta on useaa osaurakkaa sujuvampaa, mikä helpottaa kitkatonta läpimenoa.

1.

Kokonaisosaaminen

Kerabitin vedenpitävä osaaminen katoista sekä aurinkosähköjärjestelmien toteuttamisesta takaavat, että lopputulos on paras mahdollinen.

2.

Tehokas kokonaisurakka

Kun katto ja aurinkovoimala niputetaan yhdeksi urakaksi, säästyy aikaa rahaa ja vaivaa. Yhdistetyssä urakassa myös takuu- ja vastuuasiat ovat selkeät.

3.

Kiinteistön arvo kasvaa

Kattourakan yhteydessä toteutettava aurinkovoimala on kannattava investointi, joka pienentää kiinteistön käyttökuluja ja kasvattaa sen arvoa.

Vedenpitävät kiinnitysratkaisut – ilman läpikiinnityksiä

Kehittämämme Kerabit SolarFoot -ankkurin avulla perinteiset aurinkopaneelit voidaan asentaa loivalle bitumikatolle ilman läpikiinnitystä ja erillisiä painoja, jolloin katon kuormitus jää jopa 60 % pienemmäksi kuin painokivien kanssa. Kerabit SolarFoot koostuu vedeneristykseen integroitavasta 400 mm laipasta ja kiinnitystangosta, jonka varaan voimalan telinejärjestelmä asennetaan. Teline on irti vesikatteen pinnasta, joten vesi virtaa katolla esteettä.

Kiinnitysjärjestelmästämme sisältää myös tiili- ja peltikatoille sopivat kiinnikkeet.

Bitumikatolla aurinkosähköjärjestelmä voidaan toteuttaa myös Kerabit Aurinkokattona®, joka on ainutlaatuinen bitumikattoon integroitava CIGS-ohutkalvopaneelijärjestelmä. Kattopinnasta koholle nostettuja kannatinrakenteita painoineen ei tarvita lainkaan ja järjestelmä voidaan asentaa myös kaareviin pintoihin. Ratkaisu on kevyt ja lähes huomaamaton, joten se vaikuttaa rakennuksen ulkonäköön hyvin vähän.

 

 

Artikkelit ja oppaat

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko kasvattaa kiinteistösi arvoa? Tarvitsetko tietoa tuotteistamme tai palveluistamme? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.

Näytä kaikki yhteystiedot
Yhteydenottopyyntö

Yhteyshenkilön tiedot

Kohteen tiedot

Aurinkosähkö
Julkisivut
Katot ja vedeneristykset
Kattohuolto
Lattiapinnoitukset ja teollisuuden pintakäsittelyt

Kyseessä on (valitse toinen tai molemmat)

New Construction Site
Renovation Site

Maximum file size: 20MB

Sallitut tiedostomuodot: .jpg, .jpeg, .jpe, .png, .gif, .dwg, .doc, .docx, .pdf, .tiff, .tif, .xla, .xls, .xlt, .xlw, .xlxs
Hyväksyn tietojeni tietosuojaselosteen mukaisen käytön