Tietopankki
/
Artikkelit ja oppaat
/
Artikkelit

Yhdistä peltikaton saneeraukseen aurinkosähköurakka ja säästä

Artikkelit · Katto · Aurinkovoimalat · Peltikatot

Onko tiedossa kattoremontti? Kummitteleeko samalla mielessä nouseva energian hinta?

Peltikaton saneeraus on merkittävä hanke jokaisen taloyhtiön kunnossapitosuunnitelmassa. Mutta kannattaisiko samaan urakkaan niputtaa myös aurinkovoimala?

– Ehdottomasti kyllä, sanoo Kerabit Katon liiketoimintajohtaja Pasi Jussila.

Jussilan mukaan kahden urakan yhdistäminen yhdeksi säästää sekä aikaa että rahaa.

– Jokaisen talon katon on oltava kunnossa eli katon saneerauksesta ei taloyhtiö voi tinkiä. Aurinkovoimala sen sijaan ei ole välttämättömyys, mutta se kannattaa silti tehdä samalla jos kiinnostusta aurinkosähköön ylipäätään on.

Kattosaneeraus nimittäin varmistaa, että uudelle aurinkovoimalalle on vankka ja kestävä pohja.

– Rahaa menee hukkaan jos voimalan rakentaa vanhan, käyttöikänsä loppua lähestyvän katon päälle. Kun vanha katto sitten aikanaan saneerataan, pitää aurinkovoimalakin purkaa uuden katon tieltä pois, Jussila muistuttaa.

Aurinkosähkö sopii kaikille katoille

– Paneelikiinnikkeet löytyvät kaikkiin kattotyyppeihin. Edes katon kaltevuus ei ole ongelma, mutta kantavuus sen sijaan voi olla.

Silloin ratkaisu on Kerabit Aurinkokatto® -ohutkalvojärjestelmä, jossa kevyet paneelit liimataan suoraan kattoon kiinni. Tämä ratkaisu sopii bitumi- ja konesaumakatoille.

– Peltikateratkaisuista kaikkein helpointa aurinkopaneelien kiinnittäminen on kuitenkin konesaumapeltikattoon, sillä puristusliittimet toimivat hyvin katon pystysaumoissa, Pasi Jussila toteaa.

Yhdistetty urakka tehokas ja sujuva

Kahden urakan niputtaminen tulee tilaajalle edullisemmaksi ja vaivattomammaksi. Kun projektin johto on yksissä käsissä, jää paljon välivaiheita pois. Säästöä syntyy myös työmaan perustamiskustannuksista.

– Isompi kokonaisuus on mahdollista suunnitella siten, että hanke voidaan vielä läpi mahdollisimman jouhevasti eikä prosessiin synny katkoksia.

Tämä nopeuttaa koko urakan valmistumista.

– Samalla kiinteistön asumis- ja käyttömukavuus paranevat, sillä kukapa haluaisi kotonaan kuunnella peltikaton asennusta yhtään pidempään kun on tarve, Jussila nauraa.

Kokemus kertoo, että useamman urakoitsijan hankkeessa saattaa olla harmaita alueita, jotka eivät oikein kuulu kenellekään.

– Kun ostaa peltikattosaneerauksen ja aurinkosähköurakan yhdeltä toimijalta, ei näin pääse käymään.

Myös vastuu on yksiselitteisesti yhden urakoitsijan harteilla. Samoin mahdolliset takuuasiat ovat selkeämpiä.

Urakoitsijoiden valinta kriittistä

Kalliissa hankkeessa on löydettävä toimijat, jotka ovat oman alansa huippuosaajia, mutta osaavat myös toimia saumattomasti yhteen.

– Lisäksi on syytä varmistaa vakavaraisuus, jotta esimerkiksi takuunaikaiset vastuut pystytään hoitamaan kunnialla.

Kerabit Katto urakoi ympäri vuoden kattoja ja aurinkovoimaloita yhdessä Kerabit Aurinkosähkön kanssa. Markkinoilla ei juurikaan ole vastaavaa osaamisen yhdistelmää.

– Yhteispelimme toimii, sillä meillä molemmilla on “kyllä hoituu” -asenne. Ja jompikumpi on aina pääurakoitsija, joka huolehtii kokonaisuuden laadusta ja sujuvuudesta, Pasi Jussila painottaa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko kasvattaa kiinteistösi arvoa? Tarvitsetko tietoa tuotteistamme tai palveluistamme? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.

Näytä kaikki yhteystiedot
Yhteydenottopyyntö

Yhteyshenkilön tiedot

Kohteen tiedot

Aurinkosähkö
Julkisivut
Katot ja vedeneristykset
Kattohuolto
Lattiapinnoitukset ja teollisuuden pintakäsittelyt

Kyseessä on (valitse toinen tai molemmat)

New Construction Site
Renovation Site

Maximum file size: 20MB

Sallitut tiedostomuodot: .jpg, .jpeg, .jpe, .png, .gif, .dwg, .doc, .docx, .pdf, .tiff, .tif, .xla, .xls, .xlt, .xlw, .xlxs
Hyväksyn tietojeni tietosuojaselosteen mukaisen käytön