Palvelut
/
Kattohuolto
/
Katon korjaus

Katon korjaus

Huolehdi katon korjauksesta ajoissa. Jos omakotitalon tai taloyhtiön katto vuotaa, vian etsintä ja korjaus kannattaa tehdä heti. Näin vältyt isommilta vahingoilta ja remonteilta.

Pyydä tarjous katon korjaamisesta

Katto kannattaa korjata ajoissa

Jokaisella kattotyypillä ja katolla on tyypillisiä kohtia, jotka saattavat ajan mittaan aiheuttaa vuotoja. Jos katto vuotaa, vika kannattaa korjata heti. Katto voidaan yleensä korjata myös talvella. Katon säännöllinen tarkastus varmistaa, että tarpeelliset huolto- ja korjaustarpeet huomataan ja tehdään ajoissa.

01.

Palvelemme sinua nopeasti

Tarkastamme kattosi maksutta. Saat tietoa kattosi kunnosta sekä tarjouksen tarvittavista korjaustoimenpiteistä.

02.

Kattosi korjataan kunnolla

Pitkä kokemuksemme kattojen korjaamisesta tarkoittaa, että korjaamme katon oikeilla menetelmillä ja materiaaleilla.

03.

Kiinteistösi arvo säilyy

Pidennät katon käyttöikää ja lisäät kiinteistösi arvoa, kun huolehdit katon huollosta ja korjauksesta ajoissa.

Katon vuotokorjaus

Omakotitalon tai taloyhtiön katon vuotokorjaus kuuluu kattohuollon ammattilaiselle. Pienetkin havaitut vuodot kannattaa korjauttaa heti, jotta ongelma saadaan nopeasti rajattua ja korjattua. Ammattitaitoinen huoltopäivystyksemme palvelee sinua ympäri vuoden kaikkialla Suomessa.

Kun katto vuotaa, soita 010 3220 240 tai ota yhteyttä alueesi edustajaan.

Kattovuodon nopea korjaus on ensiarvoisen tärkeää

Vesivahinkojen nopea korjaaminen on tärkeää, jotta talon rakenteille aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa. Yllättävissä vesivahinkotilanteissa tarvitaan myös kokemuksen tuomaa ammattitaitoa: teemme kaikkemme ongelmien rajaamiseksi ja autamme ehkäisemään vastaavat ongelmat tulevaisuudessa.

Pyydä tarjous katon korjaamisesta puhelimitse tai varaa maksuton katon kuntotarkastus. Tulemme paikan päälle, jolloin saat luotettavan arvion korjaustarpeiden laajuudesta ja kiireellisyydestä. Ajattelemme aina sinun ja kattosi etua, emmekä suosittele tarpeettomia huolto- ja korjaustoimenpiteitä.

Saat meiltä etukäteen pitävän tarjouksen – ja työllämme on yleensä vähintään 2 vuoden takuu. Korjaamme vuodot ja muut mahdolliset ongelmat katollasi nopeasti ja ammattitaitoisesti.

Ehkäise yllättävät kattovuodot säännöllisillä tarkastuksilla

Tyypillisten vuotokohtien säännöllinen tarkastus ehkäisee ongelmia. Siksi tarkastamme vuotoriskille alttiit kohdat aina erityisellä huolella kattojen kuntotarkastusten ja huoltokäyntien yhteydessä.

Tarkastamme ja korjaamme peltikatot, tiilikatot, bitumikatot ja PVC-katot. Korjaamme pelti- ja bitumikattoja myös nestemäisillä vedeneristeillä. Teemme ammattitaitoisesti ja nopeasti kaikki katolla tarvittavat peltityöt eli peltisepän työt.

Bitumi- ja PVC-kattojen huollossa ja korjauksessa tarvitaan erityisosaamista. Huolehdimme normaalien korjaustöiden lisäksi ammattitaitoisesti mm. huopakattojen puhdistuksesta sekä läpivientien, hormien sekä räystäiden pellitystöistä.

Tiilikaton korjaus

Tiilikate ei itsessään ole vesitiivis. Siksi katon vedeneristys on yhtä hyvä kuin tiilien alla olevan aluskatteen vedeneristys. Vedeneristykseen vaikuttaa myös tarkkuus, jolla katon yksityiskohtien tiivistäminen on tehty.

Jos tiilikatto vuotaa, yleensä on kyse puutteellisesta tai vahingoittuneesta aluskatteesta.

Tiilikatolla riskialttiita kohtia ovat

 • Läpivientikohdat, jos aluskatteen ylösnousut ovat puutteelliset tai puuttuvat kokonaan
 • Pellitysten juuret, jos aluskatteen ylösnousut ovat puutteelliset tai puuttuvat kokonaan
 • Aluskatteessa olevat reiät, joista vesi pääsee läpi
 • Pahvialuskatteeseen muodostuneet kuprut tai pussit, jotka ajan myötä alkavat vuotaa
 • Aluskatteen vaakasaumat, jos limitys ei ole riittävä
 • Terassien kohdat, jos reunapellin päät on jätetty tiivistämättä
 • Kattoikkunat

Peltikaton korjaus

Aikanaan etenkin konesaumattuja peltikattoja rakennettiin jopa ilman aluskatetta. Vuotoriskien kannalta tärkeimpiä tarkastettavia kohtia ovat läpiviennit sekä saumat, jotka voivat aueta tai ruostua. Joskus katolle voi myös syntyä reikiä, jotka luonnollisesti aiheuttavat vuotoja.

Oikea korjaustapa edellyttää vuodon ja sen aiheuttajan paikallistamista. Korjaamme kaiken tarvittavan, esimerkiksi läpiviennin puutteellisen pellityksen, auenneen tai ruostuneen sauman tai muun vahingoittuneen yksityiskohdan.

Peltikatolla riskialttiita kohtia ovat

 • Läpivientikohdat, joiden juuressa voi olla halkeamia tai puutteita
 • Pellitysten juuret sekä katteen ylösnousut, jos pellitykset ovat puutteelliset tai puuttuvat kokonaan
 • Puutteelliset, kovettuneet tai haurastuneet tiivisteet
 • Löystyneet tai ruostuneet saumat
 • Peltikatteen tai ruuvien ruostuminen
 • Reikä peltikatteessa
 • Lipat, jos reunapellin päät on jätetty tiivistämättä
 • Kattoikkunat ja kattoluukut 

Huopakaton korjaus

Bitumi- eli huopakate vahingoittuu, jos sammal tai jäkälä kasvaa katolla liian kauan. Vuotoja voivat aiheuttaa myös katon yksityiskohtien puutteelliset tiivistykset, esimerkiksi savupiipun juuressa.

Hallitsemme sekä huopakattojen vuotopaikkaukset että laajemmat korjaukset, tulityöt mukaan lukien. Nämäkin korjaustyöt voidaan tehdä myös talvella.

PVC-katon korjaus

Myös PVC-katteiden huoltaminen ja korjaaminen onnistuu nopeassakin aikataulussa tehokkaasti ympäri vuoden. PVC-katon hitsaus tehdään kuumailmapuhaltimella. PVC-katon korjaus vaatii aina ammattilaisen huolellista ja tarkkaa työtä. Meiltä se onnistuu. Käytämme Euroopan johtavien PVC-valmistajien tuotteita (esim. Protan).

Katon korjaus nestemäisellä vedeneristeellä

Pelti- ja bitumikattojen vuotokohdat voidaan korjata ja läpiviennit varmistaa nestemäisiä vedeneristeitä käyttäen. Tämä katon korjaustapa on kestävä ja kustannustehokas ratkaisu, kun työn tekee nestemäisten vedeneristeiden asennustöihin sertifioitu Kerabit Kattohuollon asentaja.

Kestävä korjausratkaisu peltikatolle ja bitumikatolle

Katto vuotaa useimmiten läpivientien tiivisteiden haurastuttua tai pienistä katteeseen tulleista rei’istä. Nestemäinen vedeneriste muotoutuu katon yksityiskohtien mukaan. Laadukkailla nestemäisillä vedeneristeillä ammattitaitoisesti tehty korjaus ja mahdollisten vuotokohtien ennakoiva varmistaminen voivat lisätä katon käyttöikää jopa kymmeniä vuosia.

Tyypillisiä nestemäisen vedeneristyksen käyttökohteita ovat pelti- tai bitumikaton saumat, jalkarännit, sadevesikourut, reikien paikkaus, kattokaivot, ilmanvaihtoputket, viemärin tuuletusputket ja kaiken tyyppiset läpiviennit.

Turvallinen ja pitkäaikainen katon korjausratkaisu

Nestemäisiä vedeneristeitä käytettäessä katto korjataan ilman tulitöitä, joten paloturvallisena ratkaisuna se sopii haastaviinkin korjauskohteisiin. Samalla menetelmällä voidaan vedeneristää kiinteistön muitakin rakenteita.

Meiltä saat aina kuvallisen raportin saumattomalla vedeneristeellä tehdyistä korjauksista. Olemme sertifioitu KEMPEROL® 2K-PUR -vedeneristemassojen asentaja. Jos katto täytyy paikata märälle alustalle tai vesi-/lumisateessa, käytämme siihen soveltuvaa tiivistysainetta. Työllämme on takuu.

 

Katon korjaus vai isompi kattoremontti?

Jos omakotitalosi katto vaatii perusteellista remonttia, Kerabit Kattoremontit hoitaa urakan laadukkaasti ja sujuvasti.

Artikkelit ja oppaat

Pyydä nyt tarjous katon korjauksesta!

Haluatko kasvattaa kiinteistösi arvoa? Tarvitsetko tietoa tuotteistamme tai palveluistamme? Täytä ja lähetä oheinen lomake tai soita meille, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.

Soita meille: 010 322 0240

Miksi valita Kerabit Kattohuolto?

01. Palvelemme sinua nopeasti
02. Kattosi korjataan kunnolla
03. Kiinteistösi arvo säilyy

Katso Kattohuollon yhteystiedot
Yleinen huollon lomake
Hyväksyn tietojeni tietosuojaselosteen mukaisen käytön