Tietopankki
/
Artikkelit ja oppaat
/
Artikkelit

Miten omakotitalon tiilikatto pinnoitetaan? Näin se hoituu!

Artikkelit · Kattohuolto · Tiilikaton pinnoitus

Minkälaista huoltoa haurastunut ja haalistunut tiilikatto tarvitsee? Normaalin vuosihuollon lisäksi iäkkäämpi tiilikatto voi kaivata pinnoitusta. Tyypillisesti se on tarpeen, kun katto on yli 20 vuotta vanha. Tim Vähäjylkkä kertoo, miten tiilikatto pinnoitetaan.

Tiilikaton säännöllinen kuntotarkastus vuosihuollon yhteydessä varmistaa, että isommat huoltotoimenpiteet tulee tehtyä ajoissa. Tavallisimmin tiilikatto kaipaa joko kasvuston poistoa tai pinnoitusta.

Säännöllinen sammalen ja muun kasvuston poisto hidastaa tiilien haurastumista, mutta katon ikääntyessä pinnoitus voi joka tapauksessa olla tarpeen. Pinnoitus parantaa huomattavasti myös tiilikaton ulkonäköä.

Tiilikaton pinnoitus suojaa kattorakenteita kastumiselta

Tiilikatteen pinnan kuntoon kannattaa kiinnittää säännöllisesti huomiota. Rikkoutunut tai haurastunut tiili ei pidätä vettä ja siksi sade- tai sulamisvettä saattaa johtua katon rakenteisiin.

Tiilien sammaloituminen kertoo, että kasvuston poiston lisäksi myös pinnoittaminen voi olla lähitulevaisuudessa ajankohtaista. Sekä kasvuston poisto että pinnoittaminen pidentävät kustannustehokkaasti katon käyttöikää.

Kerabit Kattohuollon Tim Vähäjylkkä kertoo, että maksuton omakotitalon katon kuntotarkastus on hyvä keino selvittää, minkälaisia huoltotoimenpiteitä tiilikatto tarvitsee joko heti tai tulevina vuosina. Kuntotarkastuksen voi tilata, vaikka katolla ei olisi tiedossa mitään ongelmaa.

“Rikkoutuneet kattotiilet kannattaa luonnollisesti vaihtaa ehjiin heti kun ongelma havaitaan. Kattohuollon ammattilaisina suosittelemme aina katon ja talon omistajan kannalta järkevimpiä huoltotoimenpiteitä. Asukkaan voi olla vaikea tietää milloin riittää kasvuston poisto ja milloin katto on aika pinnoittaa.”

Tim Vähäjylkkä, kattohuollon ammattilainen

Hyvin tehty pinnoitus lisää tiilikaton käyttöikää jopa 20 vuotta. Kerabit Kattohuolto antaa tiilikaton pinnoitukselle 5 vuoden takuun.

Tiilikaton pinnoitus hoituu näin

Tiilikaton pinnoitus on tehtävä kesäkuukausien aikana. Säätila voi vaikuttaa sopivan ajankohdan valintaan, sillä sateella pinnoitusta ei voi tehdä. Jos sää ei aiheuta keskeytyksiä, omakotitalon tiilikaton pinnoitus hoituu 2 päivässä. Asiakkaan ei tarvitse tehdä valmisteluja eikä olla paikalla työn aikana.

“Ensin tarkastamme katon ja teemme tarvittavat korjaukset, esimerkiksi rikkoutuneiden tiilien vaihdon uusiin. Suojaamme myös talon ympäristön pinnoitustyön ajaksi.”

“Ennen pinnoitusta katto pestään korkeapainepesurilla. Tämä onkin ainoa tilanne, jossa painepesuria voi käyttää tiilikaton huollossa. Painepesusta ei ole tässä tapauksessa katolle haittaa, koska tiilet pinnoitetaan heti vettä pitäviksi. Pesun yhteydessä puhdistamme samalla räystäskourut.”

“Levitämme puhdistetulle katolle kasvustontorjunta-aineen ja sen jälkeen oikean värisen kattopinnoitteen. Näin sekä katon kunto että ulkoasu paranevat vuosiksi eteenpäin. Koska tiiliä voi jatkossakin rikkoutua, pinnoitamme myös varatiilet samaan sävyyn – noin kymmenen varatiilen pinnoitus kuuluu aina urakkaan.”

“Loppusiivouksen jälkeen meiltä saa myös dokumentin verotuksen kotitalousvähennyksen tekemistä varten.”

Laadukasta kattohuoltopalvelua arvostetaan

“Halusimme huollattaa ennen talomme myyntiä rakennustemme tiilikatot. Saimme hyvän tarjouksen Kerabit Kattohuolto Oy:ltä pinnoituksesta. Kaksi rakennusta, joissa haastavat jyrkät katot. Toinen vielä hyvin monimuotoinen. Työ sujui ahkeran tekijän toimesta aikataulun mukaisesti, ripeästi ja ammattitaitoisesti. Työn jälki on moitteeton.

Olemme todella tyytyväisiä kauniisiin tiilikattoihimme, joita ovat ihailleet myös ohikulkijat. Suosittelemme lämpimästi.”

Jarmo ja Paula Salonen, Muurame

“Hyvästä palvelusta ja laadukkaasta työstä tieto leviää nopeasti. Kerabit Kattohuolto teki katon huoltotöitä naapurissa. Nähtyämme työn jäljen halusimme heidän tekevän samaa meidän tiilikatolle. Varaaminen oli helppoa ja aika saatiin pian, säävarauksella tietenkin. Töihin meni pari päivää ja jälki oli samaa laatua kuin muilla. Katto kuin uusi ja tulee kestämään sellaisena pitkään. Kiitos hyvästä palvelusta.”

Marjo Rajala

Laske hinta-arvio tiilikaton pinnoituksesta ja pyydä tarjous

Jos tiedät jo, että tiilikatollesi pitäisi tehdä uusi pinnoitus tai kasvuston poisto, pyydä työstä tarjous. Näihin huoltotöihin sisältyy myös katon kunnon tarkastaminen ja vuosihuolto. Voit myös aloittaa tilaamalla maksuttoman katon kuntotarkastuksen tai kiinteähintaisen vuosihuollon.

PYYDÄ TARJOUS TIILIKATON PINNOITUKSESTA

Laske alustava hinta-arvio tiilikaton huoltopalveluista kätevällä hintalaskurillamme!

LASKE KATTOHUOLLON HINTA-ARVIO

Tiesithän, että kauttamme saat myös edullisen rahoituksen omakotitalon kattohuoltotöitä varten.

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko kasvattaa kiinteistösi arvoa? Tarvitsetko tietoa tuotteistamme tai palveluistamme? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.

Näytä kaikki yhteystiedot
Yhteydenottopyyntö

Yhteyshenkilön tiedot

Kohteen tiedot

Aurinkosähkö
Julkisivut
Katot ja vedeneristykset
Kattohuolto
Lattiapinnoitukset ja teollisuuden pintakäsittelyt

Kyseessä on (valitse toinen tai molemmat)

New Construction Site
Renovation Site

Maximum file size: 20MB

Sallitut tiedostomuodot: .jpg, .jpeg, .jpe, .png, .gif, .dwg, .doc, .docx, .pdf, .tiff, .tif, .xla, .xls, .xlt, .xlw, .xlxs
Hyväksyn tietojeni tietosuojaselosteen mukaisen käytön