Kokonaisratkaisut
/
Omakotitalon peltikaton maalaus

Omakotitalon peltikaton maalaus

Onko omakotitalosi peltikaton maali kulunut, hilseilevä tai haalistunut? Peltikaton huoltomaalaus kannattaa tehdä ennen pahempien vaurioiden syntymistä, sillä korroosiolle tai ruosteelle ajan mittaan altistunut katto voi tarvita isoja ja kalliita korjauksia.

Tarvitseeko peltikattosi maalausta?

Kun omakotitalon peltikaton kuntotarkastuksessa huomataan, että maalipinta on ohentunut tai jopa rikkoutunut, katon huoltomaalaus kannattaa tehdä jo ennen seuraavaa syksyä. Ilman suojaa pelti ruostuu nopeasti ja voi ajan mittaan kulua puhki. Normaalit vuosihuollon toimenpiteet eivät silloin auta, vaan riskialttiit kohdat täytyy korjata.

1. Milloin peltikatto kannattaa maalata?

Jos peltikaton maalauksesta on kulunut yli 10 vuotta, maalipinnan kunto kannattaa tarkastaa erityisen huolellisesti. Maalaustarpeesta kertoo myös katon haalistuminen. Sinänsä peltikaton maalipinta voi kulua monesta syystä.

Huonosti kiinnitetyt kattoturvatuotteet tai puista katolle putoavat oksat voivat aiheuttaa peltikatolle mekaanisia vaurioita. Säännöllisen tarkastuksen ja huollon puute johtaa puolestaan helposti siihen, että katolle kertyy roskaa joka pidättää sadevettä paikallaan. Jos maalipinnassa on silloin pienikin paljas kohta, se voi pikku hiljaa suurentuessaan aiheuttaa ison ongelman.

Peltikatto voidaan maalata vain lämpimänä vuodenaikana ja sateettomalla säällä. Maalaustyön sesonki osuu touko- ja syyskuun välille.

2. Miten omakotitalon peltikatto maalataan?

Jos katolla on korjattavaa, ensimmäiseksi tehdään tarvittavat korjaukset. Seuraavaksi suojaamme ympäristön ja pesemme katon korkeapainepesurilla ja peltipesuaineella. Tyhjennämme myös räystäskourut. Mahdolliset ruostekohdat käsittelemme erikseen ja poistamme samalla irtoavan maalin.

Huuhtelun jälkeen pohjamaalaamme katon, jos tarpeen. Sen jälkeen levitetään pintamaalikerros. Tämän jälkeen peltikate on teknisesti uutta vastaava ja kestää myös katseet. Lopuksi siivoamme jälkemme ja toimitamme dokumentin kotitalousvähennystä varten.

3. Pyydä tarjous peltikaton maalauksesta!

Täytä yhteydenottolomakkeemme ja pyydä tarjous peltikaton maalauksesta!

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko kasvattaa kiinteistösi arvoa? Tarvitsetko tietoa tuotteistamme tai palveluistamme? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.

Näytä kaikki yhteystiedot
Yleinen huollon lomake
Hyväksyn tietojeni tietosuojaselosteen mukaisen käytön