Referenssit |
Kattohuolto

Päivi Pokkinen: “Katto on nyt kunnossa – ja kilpailukykyiseen hintaan”

Roppakaupalla vastinetta rahoille

Lemillä asuva Päivi Pokkinen huomasi, että vuonna 1979 rakennetun omakotitalon katto kaipasi kunnostusta. Kerabit Kattohuolto puhdisti ja pinnoitti tiilikaton kestämään tulevien vuosien haasteet. Lisäksi taloon asennettiin uusi sadevesijärjestelmä.

– Omakotitalossa asuvana olen tottunut siihen, että kaikenlaiset remonttireiskat tarjoavat palveluitaan. Kun jäin eläkkeelle, minulla oli aikaa paneutua taloni kunnossapitoon. En kuitenkaan tarttunut ovelta ovelle kiertäjien tarjouksiin vaan kilpailutin työn – ja se kannatti, Päivi kertoo.

Roppakaupalla vastinetta rahoille

Kerabit Kattohuollon Markus Siivola oli yksi Päivin tarjouspyyntöön vastanneista. Hän otti yhteyttä ja tarjoutui sadevesijärjestelmän lisäksi tarkastamaan katon kunnon. Vaikka katto on aikanaan rakennettu hyvin, tiilien pinta oli vuosikymmenien aikana sammaloitunut ja muuttunut huokoiseksi. Niinpä tarjous tehtiin myös katon pinnoitustyöstä.

– Katon kunto on minulle A ja O, sillä vanha talo säilyy hyvänä vain ehjän katon alla. Räystäskourujen huono kunto enteili sitä, että muutakin parannettavaa voi löytyä. Valitsin tekijät, joiden osaamiseen ja sanaan voin luottaa. Toki kilpailukykyinen hintakin vaikutti päätökseeni, Päivi perustelee valintaansa.

Ensin tiilikaton pinnoitus, sitten sadevesijärjestelmän uusiminen

Päivin 120 neliön talo on L-kirjaimen muotoinen ja siinä on loiva harjakatto. Talossa on 1,5 kerrosta, minkä vuoksi talon toisella puolella matkaa katon harjalta maahan on yli 5 metriä.

Tiilikatto puhdistettiin sammaleesta elokuussa 2021, minkä jälkeen se käsiteltiin sammaleenestoaineella. Lopuksi katto pinnoitettiin uudelleen. Siinä yhteydessä myös katon väri parani: haalistuneet tiilet muuttuivat tumman ruskeiksi.

Kova helle ei Päivin mukaan haitannut ammattilaisten tekemistä. Hänelle katon kunto on ulkonäköä tärkeämpi asia, mutta rinteellä ylempänä olevat naapurit huomasivat kyllä maisemassaan tapahtuneen myönteisen muutoksen.

– Kerabit Kattohuollon palvelusta jäi hyvä mieli: kaikki toimii ja näyttää hyvältä. En aio jatkossakaan kiivetä katolle itse, vaan annan ammattilaisten huolehtia kattoni tarkastuksesta ja huollosta, Päivi hymyilee.

Lue lisää Päivin käyttämistä kattohuoltopalveluista sekä katon vuosihuollosta:

Artikkeli on julkaistu aiemmin LA Kattohuollon verkkosivuilla ja päivitetty keväällä 2023.

Projektiin liittyvät palvelut ja ratkaisut

Kattohuolto

Kerabit Kattohuolto tarkastaa, huoltaa ja korjaa kaikenlaiset katot ympäri Suomen. Tarjoamme sinulle aina katon elinkaaren kannalta oikein mitoitetut palvelut.

Tutustu palveluun

Tiilikaton pinnoitus

Jos tiilikaton pinta on päässyt huonoon kuntoon, kasvuston poisto ei enää riitä. Silloin suosittelemme tiilikaton värillistä pinnoittamista.

Tutustu palveluun

Tiilikaton puhdistus kasvustosta

Jos tiilikatolla on kasvustoa ja muuta likaa, katon kunnostamiseen riittää yleensä puhdistus, kasvuston poisto sekä kasvustontorjuntakäsittely.

Tutustu palveluun