Referenssit |
Kattohuolto

Heikki Saraste: “Työn toteutus sujui ilahduttavan hyvin ja siististi”

Pesu ja pinnoitus myös pidentävät katon käyttöikää.

Espoolaisen Heikki Sarasteen vuonna 1982 rakennetun omakotitalon tiilikaton alla on kodin lisäksi autotalli, varasto sekä autokatos. Vuosien varrella katolle oli alkanut kertyä sammalta. Heikki taisteli sammalkasvustoa vastaan ensin itse, kunnes totesi, ettei omin voimin voinut sille määräänsä enempää. Kerabit Kattohuolto pesi ja pinnoitti katon kesällä 2016. Samalla tehtiin tiilikaton sammaleen torjuntakäsittely.

– Kaikkineen tiilikaton pinta-ala on noin 400 neliötä. Sammalkasvuston vuoksi otin yhteyttä Kerabit Kattohuoltoon. Olin napannut heidän esitteensä messuilta mukaani. Olen itse diplomi-insinööri sekä kokenut liikkeenjohtaja, ja Kerabit Kattohuollon esittely oli vakuuttava ja ammattimainen. Heidän edustajansa tuli käymään ja vaikutti uskottavalta sekä luotettavalta, Heikki Saraste kertoo.

– Yritin taistella sammalen kanssa itse, mutta huomasin, etten omin voimin pärjää luonnonvoimille.

“Kaikki meni sillä tavalla kuin olimme etukäteen sopineet”

Tarkastuksen yhteydessä alkuperäiset kattotiilet osoittautuivat rakenteensa osalta sammalta ja paria rikkinäistä tiiltä lukuunottamatta hyväksi. Tiilien pinta oli kuitenkin iän myötä muuttunut huokoisemmaksi ja rakeisemmaksi, joten sammalen oli helppo tarttua siihen.

Katto pestiin korkeapainepesurilla ja käsiteltiin sen jälkeen sammalen torjunta-aineella. Torjunta-aine imeytyy tiilien pintaan ja tuhoaa sen kasvuston, joka ei vielä pesun yhteydessä ole kuollut. Torjuntakäsittelyn jälkeen katto pinnoitettiin kahteen kertaan. Kokonaisuudessaan työ kesti neljä päivää.

– Työn teki nuori, siisti, yritteliäs ja itsenäinen työntekijä. Hän myös huolehti tarvittavista suojauksista.

Työn loputtua hän vei kaikki sammalet ja muut irtoroskat pois. Hämmästyttävän siististi hän kyllä työnsä teki, Heikki kuvailee työn toteutusta.

– Kaikki meni sillä tavalla kuin olimme etukäteen sopineet. Kaksi rikki mennyttä tiiltä vaihdettiin. Minulla oli kattotiiliä varastossa, joten vaihto oli sen suhteen helppo tehdä. Tiilen pinta ei ole enää huokoinen, vaan sellainen kuin se on uutena ollut.

Työn tuloksena katto on Heikin mukaan ulkonäöltään kuin uusi. Pesu ja pinnoitus myös pidentävät katon käyttöikää. Torjuntakäsittely sekä uusi pinnoite estävät sammalta tarttumasta tiilien pintaan samalla tavalla kuin ennen käsittelyä.

– Tiilen pinta ei ole enää huokoinen, vaan sellainen kuin se on uutena ollut. Kokonaisuutena katto näyttää uudelta ja sen käyttöikä pidentyi, Heikki summaa.

– Työn toteutus sujui ilahduttavan hyvin ja siististi, eikä minulla ole mitään huomauttamista sen suhteen. Monen muun yrityksen toiminnasta minulla olisi kyllä huomautettavaa, mutta Kerabit Kattohuollosta minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa. Katon huoltotöiden yhteydessä suosittelenkin kääntymään heidän puoleensa!

Artikkeli on julkaistu alun perin vuonna 2016 ja päivitetty keväällä 2023.

Projektiin liittyvät palvelut ja ratkaisut

Kattohuolto

Kerabit Kattohuolto tarkastaa, huoltaa ja korjaa kaikenlaiset katot ympäri Suomen. Tarjoamme sinulle aina katon elinkaaren kannalta oikein mitoitetut palvelut.

Tutustu palveluun

Tiilikaton pinnoitus

Jos tiilikaton pinta on päässyt huonoon kuntoon, kasvuston poisto ei enää riitä. Silloin suosittelemme tiilikaton värillistä pinnoittamista.

Tutustu palveluun

Tiilikaton puhdistus kasvustosta

Jos tiilikatolla on kasvustoa ja muuta likaa, katon kunnostamiseen riittää yleensä puhdistus, kasvuston poisto sekä kasvustontorjuntakäsittely.

Tutustu palveluun