Referenssit |
Kattohuolto

Taru Törrönen: ”Tunsin alusta asti luottamusta Kerabit Kattohuollon toimintaa kohtaan”

Peltikatto kaipasi uutta maalipintaa

Taru Törrösen sekä hänen sukunsa Espoossa sijaitseva, vuonna 1954 valmistunut vapaa-ajan asunto on niin Tarulle kuin koko suvullekin tärkeä kiinnekohta ja tunnearvoltaan merkittävä paikka. Talon peltikaton edellisestä maalauskerrasta oli vierähtänyt jo tovi ja vanha maalipinta oli halkeillut. Kerabit Kattohuolto pesi ja maalasi katon uudelleen keväällä 2016.

– Tämä paikka on ollut suvussamme jo 80 vuotta, ja on monelle tärkeä kiinnekohta erityisesti kesäisin. Tontti on mukavalla paikalla ja sisältää sata metriä rantaviivaa. Olemme mieheni kanssa kulkeneet ympäri Suomea töiden mukana ja muut kiinnekohdat ovat yksi kerrallaan jääneet pois. Tämä on kuitenkin pysynyt. Tunnearvo on suuri, Taru Törrönen kertoo.

Peltikatto kaipasi uutta maalipintaa

Talo on rakennettu 1950-luvun rintamamiestalojen tyylin mukaisesti. Talon alkuperäinen huopakatto vaihdettiin peltikatoksi vuonna 1993 arkkitehdin tekemän suunnitelman mukaisesti niin, että se säilytti rintamamiestalolle tyypillisen ilmeensä ja mallinsa. Peltikatto maalattiin ensimmäisen kerran vuonna 2001.

– Tulimme siihen tulokseen, että nyt katto kaipasi kunnon maalausta. Sopivaksi ajankohdaksi valikoitui tämä kevät, Taru sanoo.

“Tunsin alusta asti luottamusta Kerabit Kattohuollon toimintaa kohtaan.”

Taru kartoitti Espoon alueella toimivia kattohuoltopalveluita tarjoavia yrityksiä ja lähetti niistä muutamiin tarkemman kyselyn työn toteutuksesta. Kerabit Kattohuolto tuli paikan päälle katsomaan kattoa ja sen kuntoa.

– Tunsin alusta asti luottamusta Kerabit Kattohuollon toimintaa kohtaan. En osaa tarkasti sanoa, että mistä tuo tunne tuli, mutta se oli hyvin todellinen, Taru muistelee Kerabit Kattohuollosta saamaansa ensivaikutelmaa.

Kolme päivää kestänyt pesu- ja maalaustyö toteutettiin toukokuussa kesäisessä säässä. Katolta ei löytynyt ruostetta tai mitään muutakaan sellaista, joka olisi vaatinut erillistä poistoa tai laajempaa korjausta. Katto siis vain pestiin korkeapainepesurilla, jonka jälkeen lohkeillut ja irtoava maali poistettiin. Lopuksi katto maalattiin ruiskulla kahteen kertaan. Samalla myös räystäät ja rännit maalattiin saman sävyisiksi kuin katto.

– Minä naureskelin, että he olivat kuin pieniä oravia tuolla katolla. Muutamassa päivässä tosiaankin tehtiin töitä ja pitkiä päiviä, Taru kertoo.

“Työnteko oli toimeliasta ja tehokasta”

Työn toteutuksen yhteydessä Tarun luottamus säilyi. Sovituista asioista ja aikatauluista pidettiin kiinni ja työ hoitui ripeästi hyvällä meiningillä. Pesun ja ruiskumaalauksen tuloksena on tasainen väri oikeassa, arkkitehdin määräämässä grafiitinharmaan sävyssä.

– Tuntemukseni Kerabit Kattohuollon luotettavuudesta kantoi työn loppuun asti ja osoittautui myös todeksi. Kaikki meni niin kuin olimme sopineet. Se oli mielestäni erinomainen saavutus. Työnteko oli toimeliasta ja tehokasta. He osasivat myös suhtautua asiakkaaseen oikein ja käyttäytyivät kohteliaasti. Voin ilomielin suositella näitä poikia, Taru kiittelee.

– Lopputulos näyttää ihan siltä, kuin katto olisi uusi. Kun sitä ensimmäisen kerran maalauksen jälkeen katsoin, näin heti että sävy sopi kokonaisuuteen kuin nenä päähän. Kun sävy on oikea, niin tuntuu, että talo on taas ikään kuin oma itsensä.

Artikkeli on julkaistu alun perin vuonna 2016 ja päivitetty keväällä 2023.

Projektiin liittyvät palvelut ja ratkaisut

Kattohuolto

Kerabit Kattohuolto tarkastaa, huoltaa ja korjaa kaikenlaiset katot ympäri Suomen. Tarjoamme sinulle aina katon elinkaaren kannalta oikein mitoitetut palvelut.

Tutustu palveluun

Peltikaton maalaus

Peltikatto on altis korroosiolle, jos maalipintaan tulee vaurioita. Ajoissa tehdyt korjaukset ja huoltomaalaus ehkäisevät isommat remonttitarpeet.

Tutustu palveluun