Tekijät esiin |
Katto

Guillaume Toutain, Kerabit Katto

“Viihdyn Kerabitilla, koska täällä arvostetaan työntekijöitä”

Tapaamme Guillaume Toutainin, työmaapäällikön Kerabit Katolta: “Viihdyn Kerabitilla, koska täällä arvostetaan työntekijöitä”

Ranskassa syntynyt Guillaume aloitti peltisepän työt vuonna 2003. Suomeen hän päätyi muutamaa vuotta myöhemmin opiskelijavaihdon kautta. Rakkaus sai Guillaumen jäämään Suomeen ja Kerabitilla hän aloitti työt 2007.

– Aloitin Kerabitilla rakennuspeltiseppänä vuonna 2007. Tein niitä töitä vajaan 15 vuotta ja nyt olen toiminut työmaapäällikkönä parisen vuotta, Guillaume kertoo.

– Tärkeimmät tehtäväni ovat urakoiden ennakkosuunnittelu yhdessä peltiseppien kanssa sekä työmaaseuranta, Guillaume jatkaa. Käyn työmailla katsomassa miten työt etenevät, pysytäänkö aikataulussa ja onko kaikki sujunut suunnitelmien mukaan. Myös työmaaviestintää pidän erittäin tärkeänä: pidetään tilaaja tietoisena töiden etenemisestä, asiakkaille tiedotetaan mm. tulevista materiaalinostoista katolle ja sitten tiedotetaan työntekijöille, jos tilaajalta tulee esim. jotain aikataulumuutoksia.

Lisäksi Guillaume päivät täyttyvät mm. materiaalien tilauksista työmaalle, alkavien työmaiden ennakkotehtävistä kuten erilaiset suunnitelmadokumentit sekä perehdytyksen sopiminen työntekijöille, telineiden tilauksista ja tarkistuksista työmaalla, työmaiden resurssoinnista sekä lisätyötarjouksista ja laskutuksesta.

– Ammattitaito on työn kannalta tärkeää, jotta lopputuloksena on onnistunut hieno katto, Guillaume sanoo. On tosi paljon apua siitä, kun on itse toiminut pitkään peltiseppänä. Osaa hahmottaa kattotyön etenemisen ihan eri tavalla, kun on itse ollut tekemässä.

– Hienoimpia hetkiä ovat ne, kun ollaan luovuttamassa valmista kohdetta ja saadaan positiivista palautetta tilaajalta, Guillaume hymyilee. Myös kerrostaloasukkaiden kiitokset lämmittävät. Yleensä kiitosta tulee töiden sujumisesta sekä siitä, kun otetaan kantaa suunnitelmiin siinä kohtaa, kun jotain voisi tehdä paremmin.

Guillaume kertoo viihtyvänsä Kerabitilla monestakin syystä.

– Täällä on paljon työntekijöitä, jotka ovat olleet pitkään. Tunnetaan toisemme hyvin ja on helppoa tehdä töitä yhdessä ja voidaan luottaa toisiimme, Guillaume kertoo. Erityisesti tykkään siitä, että Kerabitilla työntekijöitä arvostetaan ja se näkyy!