Tekijät esiin |
Vesikattopalvelu

Veikko Koskelo, Vesikattopalvelu Kajaani

“Viihdyn tosi hyvin, kun on monipuolinen työ ja mukavat työkaverit”

Tapaamme Veikko Koskelon, nuoren IV-asentajan Vesikattopalvelu Kajaanista: “Viihdyn tosi hyvin, kun on monipuolinen työ ja mukavat työkaverit”

Veikko on toiminut Vesikattopalvelussa IV-asentajana puolisentoista vuotta. Ensimmäisen kontaktin Vesikattopalveluun Veikko sai ammattikoulun neljän kuukauden työharjoittelussa. Jälki oli sen verran hyvää jo harjoitteluaikana, että Vesikattopalvelusta pyydettiin Veikko töihin, kun oli saanut koulun loppuun ja armeijan käytyä.

Veikon päivä alkaa hallilta, jossa työnjohtaja jakaa päivän työt. Pääosin Veikon työpäivät kuluvat IV-kanavien nuohoustöissä. Jonkin verran rakennetaan myös ilmanvaihtokanavia uudiskohteisiin sekä tehdään muutostöitä korjauskohteisiin, joissa tilojen käyttötarkoitus muuttuu. Yhdessä kohteessa työskennellään yleensä muutamasta päivästä viikkoon.

– Oleellista työssäni on ammattitaidon lisäksi se, että tulee sekä asiakkaiden että työkavereiden kanssa hyvin juttuun. Varsinkin kerrostaloissa ollaan paljon tekemisissä asiakkaiden kanssa, kun sovitaan nuohousajat ja sitten mennään tekemään työ ihmisten koteihin. Nuohoustyö vaatii kaksi ihmistä, joten työ tehdään pareittain, Veikko kertoo.

– Onnistunut jälki palkitsee, esimerkiksi nuohouksen jälkeen ilmanlaatu kerrostaloasunnoissa paranee, ja se palkitsee niin asentajan kuin asiakkaankin.

– Olen viihtynyt täällä Vesikattopalvelussa tosi hyvin, Veikko jatkaa. Täällä on mukavaa porukkaa, työ on monipuolista ja vaihtelevaa. Kohteet ja työparit vaihtelevat, niin se pitää virkeänä, Veikko summaa.