Tekijät esiin |
Kattohuolto

Petri Fagerholm ja Iiro Långström, Kerabit Kattohuolto

“Työ tekijäänsä kiittää”

Tapaamme Petri Fagerholmin ja Iiro Långströmin, kattohuoltajat ja -asentajat Kerabit Kattohuollosta: “Työ tekijäänsä kiittää”

Petri on aloittanut Kerabitin kattourakoinnissa vuonna 2016 huollon puolella ja siirtyi Kerabit Kattohuollolle vuonna 2018, kun kaikki konsernin kattohuoltoyksiköt keskitettiin kyseiseen yritykseen. Iiro puolestaan aloitti rakennusalan työt viitisen vuotta sitten ja aloitti Petrin kannustamana kattohuoltotyöt reilut kaksi vuotta sitten. Molemmat työskentelevät yksikössä, joka tekee kattokorjauksia, -huoltoja ja pieniä kattosaneerauksia.

– Me teemme vuotokorjauksia kaikille katoille sekä huoltotoimenpiteitä kuten läpivientien ja kattokaivojen vaihtoja sekä kattoturvatuotteiden asennusta, Petri kertoo. Kesäaikaan teemme myös katon kuntokartoituksia omakotitalosta aina suuriin kiinteistöihin.

– Korjausten ja huoltojen lisäksi asennamme pieniä bitumikattoja esim. omakotitaloihin tai suurempien kiinteistöjen katoksiin ja lippoihin, Iiro jatkaa. Myös PVC-kattojen asennus onnistuu ja isompiinkin kohteisiin.

Noin puolet kohteista on omakotitaloja ja puolet yrityksiä tai taloyhtiöitä. Kesäaikaan molemmat työskentelevät kesätyöntekijän työparina ja jakavat näin osaamistaan eteenpäin. Petri työskentelee pääosin bitumikatoilla ja Iiroa voi tituleerata tiilikattospesialistiksi. Talviaikaan, kun kattotöitä luonnostaan on vähemmän eikä kesätyöntekijöitä tarvita, herrat muodostavat työparin.

– Ammattitaidon lisäksi tässä työssä oleellista on hyvä kommunikaatio niin työnjohdon ja asentajien välillä kuin asentajien ja asiakkaiden välillä, Petri mainitsee. Pitää tietää mahdollisimman tarkasti, että minkälaiseen kohteeseen ja mitä ollaan menossa tekemään. Kaikki kohteet ovat uniikkeja ja joskus tulee yllätyksiä, kun aletaan purkamaan esimerkiksi vuotokohteen bitumi- tai tiilikatetta. Työ saattaa vaihtua yksinkertaisesta vuotokorjauksesta isommaksikin kattokorjaukseksi, jos vettä on vuotanut pitkään alusrakenteisiin.

– Ai että mikä on palkitsevinta tässä työssä, Iiro hymyilee. No se on tietysti tyytyväinen asiakas ja positiivinen palaute asiakkaalta tai työnjohdolta.

– Työ tekijäänsä kiittää, Petri naurahtaa. Se myös palkitsee, kun pääsee terveenä töistä kotiin. Ei ole näissä kattohommissa itsestään selvää, vaikka työturvallisuudesta pidetäänkin hyvää huolta.

Molemmat kehuvat viihtyvänsä hyvin Kerabit Kattohuollolla. Positiivisina puolina mainitaan samanhenkinen porukka, hyvä yhteishenki ja rento meininki.