Tekijät esiin |
Pinta

Jesse Utriainen, Kerabit Pinta

“On palkitsevaa nähdä kättensä jälki toimivassa lattiapinnassa”

Tapaamme Jesse Utriaisen, lattiapinnoittajan Kerabit Pinnasta: “On palkitsevaa nähdä kättensä jälki toimivassa lattiapinnassa”

Jesse on tehnyt lattiapinnoitustöitä vajaat 15 vuotta, joista kolmisen vuotta Kerabit Pinnan palveluksessa. Pääosin Jesse tekee lattiapinnoituksia pääkaupunkiseudun kohteissa, mutta välillä muuallakin.

– Yleensä päivä alkaa sillä, että katsotaan perehdytykset uudessa kohteessa. Sitten katsotaan niin sanotusti mestat pääurakoitsijan mestarin kanssa ja jos kaikki on kunnossa, niin aletaan töihin, Jesse kertoo.

Pääsääntöisesti lattiapinnoitukset tehdään betonin päälle nestemäisillä kaksikomponenttituotteilla. Betonipinta hiotaan ja imuroidaan sekä tasoitetaan tarpeen vaatiessa. Kun pinta on valmis se primeroidaan. Primeroinnin on annettava kuivua seuraavaan päivään asti, joten tila suljetaan teipein. Seuraavana päivänä tarkistetaan ensin, että kaikki on kunnossa eikä tilassa ole käyty. Sen jälkeen aloitetaan varsinaisen lattiapinnoitteen asennus.

– Työtä tehdään yleensä työpareissa, Jesse mainitsee. Jos on selkeää mestaa ja isompia tiloja, niin työpari tekee noin tuhat neliötä päivässä. Jos taas on pieniä erillisiä tiloja, nostoja tai kaatoja niin lattiapinnoitetta saadaan aikaan ehkä noin 150 m2.

Työkohteesta riippuen tehdään lisäksi rajauksia, jos esim. pinnoitteen väri vaihtuu, teipataan rappusia valumien estämiseksi tai tehdään erilaisia kuviointeja.

– Onnistuneen lopputuloksen kannalta oleellista on asentajan ammattitaidon lisäksi sopiva lämpötila sekä kuivat ja tasaiset pohjat, Jesse kertoo. Joskus joudutaan pohjia korjailemaan tai vaihtoehtoisesti työ siirtyy myöhäisemmäksi, jos olosuhteet eivät ole kohdillaan.

– Työssä palkitsee tyytyväiset asiakkaat sekä oman käden jäljen näkeminen upeassa toimivassa lattiassa, Jesse hymyilee. Kerabit Pinnalla työilmapiiri on hyvä, mukavat työkaverit saavat viihtymään.