Tekijät esiin |
Pinta

Janne Tiisala, Kerabit Pinta

“Tyytyväiset asiakkaat ja työntekijät ovat tämän työn mukavin puoli”

Tapaamme Janne Tiisalan, työnjohtajan Kerabit Pinnasta: “Tyytyväiset asiakkaat ja työntekijät ovat tämän työn mukavin puoli”

Janne on tehnyt lattiahommia kuutisen vuotta, ensin asentajana ja nyt työnjohtajana vuoden verran. Kerabit Pinnalla Janne on työskennellyt kolmisen vuotta.

– Kyllä työnjohtajan hommassa on paljon enemmän ”sälää”, Janne hymyilee. Asentajan työ on fyysisesti raskaampaa, mutta tämä työnjohtajan työ on stressaavampaa 😊

Lattiapinnoitusurakoinnissa työnjohtajan sisältää monenmoisia tehtäviä. Osallistutaan aloituspalavereihin, katsotaan mestat, suunnitellaan työmaat eli aikataulutukset ja henkilöresurssit, tilataan tarvittavat materiaalit, käydään käynnissä olevissa työkohteissa ja lopuksi tehdään mittapöytäkirjat ja hyväksytetään ne tilaajalla. Jos työkohde on kauempana, pitää hoitaa myös työntekijöille majoitukset kohteeseen.

– Aina ei suju kuin strömssöössä, vaan tilanteet työmailla vaihtelevat tai materiaalien toimitus ulkomailta viivästyy, Janne kertoo. Sitten tehdään työlistat uudestaan, suunnitellaan aikataulut ja resurssit uusiksi. Toisinaan menee hallitun kaaoksen puolelle, Janne naurahtaa. Mutta kokemuksella ja ammattitaidolla, niin asentajien kuin työnjohdon, siitäkin selvitään aina kunnialla.

Jannen työhön kuuluu lisäksi työvaatteiden ja suojavälineiden hankinta työntekijöille, työtuntien hyväksyminen palkkalaskentaan, ostolaskujen käsittelyä sekä työntekijöiden ohjeistusta erilaisiin pinnoitusmateriaaleihin liittyen.

– Suunnittelijat määrittelevät käytettävät tuotteet. Joskus otamme näihin kantaa, jotta kohteeseen tulee valituksi paras mahdollinen tuote, Janne lisää. Työhöni kuuluu myös reklamaatioiden käsittelyä. Esimerkiksi pinnoitteisiin saattaa tulla sävytyksessä pieniä sävyeroja tai keittiön lattia ei ole käyttäjäkunnan mielestä tarpeeksi karhea, mutta siivoojan mielestä liiankin karhea, niin näitä sitten selvitellään.

Janne onnistuu työssään ammattitaitoisten asentajien, kollegoiden tuen ja hyvän työilmapiirin avulla. Kun kysyn, mikä on palkitsevinta työssä, niin siihen vastaus on positiivinen palaute työmaalta sekä tyytyväiset asiakkaat ja työntekijät. Janne kiittelee hyvää myös Kerabit Pinnan hyvää työilmapiiriä.