Tietopankki
/
Artikkelit ja oppaat
/
Artikkelit

RipRap-räystäselementit helpottavat suunnittelijan työtä

Artikkelit · Julkisivut · Elementtiräystäät

RipRap-räystäselementit ovat oiva ratkaisu kaikille loiville katoille, joissa on sisäpuolinen vedenpoisto. Mittatarkat elementit ovat kestävä, kustannustehokas ja nopeasti asennettava ratkaisu. Lisäksi elementtien kiistaton etu on, että ne helpottavat merkittävästi suunnittelijan työtä.

RipRap-räystäselementit ovat omiaan kaikille hyvin loiville katoille, oli sitten kyse toimisto-, liike-, teollisuus- tai asuinrakennuksesta. Elementit valmistetaan sinkitystä pellistä tai vaihtoehtoisesti alumiinista, ruostumattomasta teräksestä tai kuparista. RipRap-räystäselementit soveltuvat käytettäväksi kaikkien eri seinätyyppien yhteydessä.

RipRapin edut ovat monet

RipaRap-elementit tehdään mittatarkasti valmiiksi tehtaalla ja asennetaan suoraan paikoilleen työmaalla, mikä on nykyaikainen tapa toimia. RipRap-elementtien ehdoton valtti on niiden nopea asentaminen. Valmista räystästä syntyy 30–50 metriä päivässä. Esimerkiksi keskivertokerrostalon räystäät ovat paikallaan parissa päivässä, kun taas puurakenteisen räystään tekeminen kestää monta kertaa kauemmin. Nopea asennus ripeyttää koko urakkaa ja auttaa myös kustannusten kurissa pysymistä.

Elementtien avulla voidaan myös unohtaa säänvaihtelun aiheuttamat huolet ja välttää puurakentamisesta syntyvät roskat työmaalla.

Kerabit Julkisivujen toimitusjohtaja Kimmo Ripatti nostaa kuitenkin RipRap-räystään keskeisimmäksi hyödyksi sen suotuisan vaikutuksen rakennuksen elinkaareen.

– Nopeus ja vaivattomuus ovat toki hyviä etuja ja tuottavat kustannussäästöjä. Mielestäni kestävyys ja vedenpitävyys ovat kuitenkin kaikkein tärkeimmät asiat kiinteistön omistajan näkökulmasta. Laadukkaan räystäsratkaisun ansiosta saadaan lopputulos, joka kestää isältä pojalle.

Suunnittelijan työ helpottuu

Muiden etujensa ohella RipRap helpottaa myös suunnittelijan työtä. RipRap-räystäiden toimitukseen sisältyvät nimittäin aina detaljikuvat. Yleisimpien RipRap-mallien rakennekuvat voi ladata verkosta pdf- tai dwg-muodossa.

Detaljikuvat sisältyvät aina sekä RipRap-vakiotuotteisiin että räätälöityihin toteutuksiin.

– Suunnitelmissa voi hyödyntää jotakin vakiomalleistamme, joihin on olemassa valmiit piirustukset. Vaihtoehtoisesti voi suunnitella oman mallin, jolloin meidän oma suunnittelijamme tekee valmiit ja yksityiskohtaiset piirustukset, jotka yhteensovitetaan kokonaissuunnitelmaan, Kimmo Ripatti lisää.

Kimmo Ripatti kannustaa myös hyödyntämään konsultointiavun, jota yritys tarjoaa RipRap-räystäsratkaisujen toteuttamiseen.

– Tunnemme kehittämämme rakenteen perusteellisesti, joten pystymme myös tekemään kehitysehdotuksia ja ehdottamaan optimaaliset toteutustavat rakennusvaiheessa.

– Lisäksi on hyvä pitää mielessä, että suunnitelmiin tulee rakentamisen aikana monesti muutoksia. Jos esimerkiksi seinän paksuus muuttuu matkan varrella, Kerabit Julkisivujen suunnittelija tekee suunnitelmiin tarvittavat muokkaukset, Kimmo Ripatti lisää.

RipRap-räystäsratkaisu on 10-vuotisen taipaleensa aikana saavuttanut jo melkoisen suosion. RipRapia on käytetty muun muassa kuvassa olevan Lundin hiukkaskiihdyttimen katon lisäksi jo sadoissa teollisuus- ja toimitilakiinteistöissä sekä asuinkerrostaloissa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko kasvattaa kiinteistösi arvoa? Tarvitsetko tietoa tuotteistamme tai palveluistamme? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.

Näytä kaikki yhteystiedot
Yhteydenottopyyntö

Yhteyshenkilön tiedot

Kohteen tiedot

Aurinkosähkö
Julkisivut
Katot ja vedeneristykset
Kattohuolto
Lattiapinnoitukset ja teollisuuden pintakäsittelyt

Kyseessä on (valitse toinen tai molemmat)

New Construction Site
Renovation Site

Maximum file size: 20MB

Sallitut tiedostomuodot: .jpg, .jpeg, .jpe, .png, .gif, .dwg, .doc, .docx, .pdf, .tiff, .tif, .xla, .xls, .xlt, .xlw, .xlxs
Hyväksyn tietojeni tietosuojaselosteen mukaisen käytön