Tietopankki
/
Artikkelit ja oppaat
/
Artikkelit

Näin tarkastat bitumikaton kunnon ennen lumentuloa

Artikkelit · Tuotteet

Bitumikaton kunto kannattaa tarkastaa kahdesti vuoden aikana: syksyllä ennen talvikelejä ja keväällä, kun lumet ovat sulaneet katolta pois. Erityisesti vuotoriskille alttiiden läpivientien kunnon tarkastaminen on tärkeää, jotta saat korjattua mahdolliset viat ennen kuin ne aiheuttavat vahinkoa katon alusrakenteille.

Nykyaikainen bitumikatto on kestävä ja verraten helppohoitoinen. Sen kunto täytyy kuitenkin tarkastaa säännöllisesti samaan tapaan kuin kaikkien muidenkin kattojen kunto.

Huolella tehty tarkastus kertoo sinulle, onko katolla korjausta vaativia ongelmakohtia. Puhdista katto ja sadevesikourut tarkastuksen yhteydessä, sillä puhtaana pidetty bitumikatto pysyy pitkään hyvässä kunnossa.

Bitumi- eli huopakaton kunnon tarkastaminen

Bitumikatolla liikkuessasi käytä aina pehmeäpohjaisia jalkineita, esimerkiksi lenkkitossuja. Katolle noustessasi varmista, että tikkaat ja niiden kiinnitykset ovat asianmukaisessa kunnossa. Huolehdi turvallisuudesta käyttämällä sopivia turvavarusteita, esimerkiksi turvavaljaita.

  • Harjaa roskat ja lehdet pois katolta
  • Poista myös sammalet, jäkälät ja muu kasvusto harjaamalla
  • Tarkasta puhdistetun bitumikatteen kunto – erityisesti katteen saumat ja läpivientien ylösnostojen liitokset
  • Tyhjennä sadevesikourut ja tarkasta niiden kunto ja asianmukainen kiinnitys

 Älä poista sammalta tai muuta kasvustoa terävillä työkaluilla. Jos kasvuston poisto ei onnistu harjaamalla, levitä katolle bitumikatolle soveltuvaa sammalenpoistoainetta.

 Jos havaitsit katolla tai sadevesijärjestelmässä vuotoriskejä aiheuttavia kohtia, huolehdi korjausten tekemisestä mahdollisimman pian. Näin kattosi on valmis kohtaamaan talven pakkaset, tuulet ja lumituiskut.

 Kaikki eivät halua tai voi tarkastaa kattonsa kuntoa itse. Kattoalan ammattilaisilta saat säännölliset kuntotarkastukset, vuosihuollot sekä katon, kattoturvatuotteiden ja sadevesikourujen korjauspalvelut.

Lumen poistaminen bitumikatolta

Bitumikatteen karhea sirotepinta ei ole liukas, joten lumi ja jää pysyvät katolla koko talven. Normaalisti bitumikatolta ei ole tarpeen poistaa lunta vaan sen voi antaa sulaa omia aikojaan pois.

Joinakin talvina lunta sataa erityisen paljon. Jos lumi on lisäksi hyvin kosteaa, lumimassan paino luonnollisesti kasvaa. Hyvin rakennettu katto kestää lumen ja jään painon. Tilannetta kannattaa kuitenkin tarkkailla, jos katon rakenteiden kestävyys huolestuttaa.

Myös bitumikatolta voi tarvittaessa käydä poistamassa ylimääräistä lunta. Muista huolehtia turvallisuudesta lumia pudottaessasi. Käytä vain muovista lumilapiota tai -kolaa ja jätä katolle noin 10 cm kerros lunta. Näin et vahingoita katteen pintaa.

Lue lisää bitumikaton huollosta ja hoidosta >

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko kasvattaa kiinteistösi arvoa? Tarvitsetko tietoa tuotteistamme tai palveluistamme? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.

Näytä kaikki yhteystiedot
Yhteydenottopyyntö

Yhteyshenkilön tiedot

Kohteen tiedot

Aurinkosähkö
Julkisivut
Katot ja vedeneristykset
Kattohuolto
Lattiapinnoitukset ja teollisuuden pintakäsittelyt

Kyseessä on (valitse toinen tai molemmat)

New Construction Site
Renovation Site

Maximum file size: 20MB

Sallitut tiedostomuodot: .jpg, .jpeg, .jpe, .png, .gif, .dwg, .doc, .docx, .pdf, .tiff, .tif, .xla, .xls, .xlt, .xlw, .xlxs
Hyväksyn tietojeni tietosuojaselosteen mukaisen käytön