Tietopankki
/
Artikkelit ja oppaat
/
Artikkelit

Maavoimala – miksi rakentaisit aurinkovoimalan muualle kuin katolle?

Artikkelit · Aurinkosähkö · Aurinkovoimalat

Katto on usein itsestään selvä paikka aurinkovoimalalle, sillä kattoa ei yleensä ole mahdollista hyödyntää muuten mihinkään. Varsinkin tasakatolla voi paneelit suunnata optimaalisesti suoraan kohti etelää. On kuitenkin tilanteita, joissa voimalalle on syytä hakea paikka muualta.

 Katon suunta, koko, ikä ja rakenne eivät sovellu aurinkovoimalle

Harjakaton lappeiden suunta saattaa olla huono, jolloin aurinko ei tule mihinkään vuorokauden aikaan aurinkopaneeleille oikeassa kulmassa. Voimalan tuotto jää kauaksi optimaalisesta.

Käyttöikänsä loppua lähestyvälle katolle ei aurinkovoimalaa kannata asentaa, sillä katon uusimisen yhteydessä se jouduttaisiin purkamaan tieltä pois. Purkamisesta, remontin aikaisesta varastoinnista ja takaisin asennuksesta tulee turhaa vaivaa ja ennen kaikkea kustannuksia.

Kiinteistön sähkönkulutus on kova

Aurinko on kustannustehokas tapa tuottaa sähköä oman kiinteistön tarpeisiin. Mutta joskus katto saattaa yksinkertaisesti olla liian pieni haluttuun tehoon nähden.

Voimala olisi tulossa kanalan tai sikalan katolle

Vaikka katolla olisi tilaa ja lape olisi juuri oikeaan suuntaan, ei aina kattoa ole mahdollista käyttää. Esimerkiksi kanaloiden katoille ei paneeleita kannata asentaa, sillä kanalan ilmanvaihto tupruttaa paneeleille pölyä ja syövyttäviä kaasuja. Sama pätee myös sikaloiden kattoihin. Kannattaa myös tarkistaa, ettei lietesäiliö ole liian lähellä voimalaa, oli se sitten asennettu katolle tai maahan. Joskus myös kattomateriaali saattaa olla ongelmallinen, sellainen on vaikkapa pehmeä PVC-kermi.

Maalle rakennettavan aurinkovoimalan edut

  1. Maavoimala näkyy ympäristöönsä katolle asennettua aurinkovoimalaa paremmin – tästä saattaa olla imagollista etua
  2. Maavoimalalla voi rajata alueita
  3. Maavoimala ottaa joutomaan – käyttämättömät parkkipaikat, lastausalueet, vanhojen rakennusten pohjat yms. – hyötykäyttöön
  4. Maavoimalan saa aina asennettua oikeaan suuntaan aurinkoon nähden
  5. Maavoimalaan voi rakentaa enemmän tehoa kuin katolle asennettuun voimalaan

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko kasvattaa kiinteistösi arvoa? Tarvitsetko tietoa tuotteistamme tai palveluistamme? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.

Näytä kaikki yhteystiedot
Yhteydenottopyyntö

Yhteyshenkilön tiedot

Kohteen tiedot

Aurinkosähkö
Julkisivut
Katot ja vedeneristykset
Kattohuolto
Lattiapinnoitukset ja teollisuuden pintakäsittelyt

Kyseessä on (valitse toinen tai molemmat)

New Construction Site
Renovation Site

Maximum file size: 20MB

Sallitut tiedostomuodot: .jpg, .jpeg, .jpe, .png, .gif, .dwg, .doc, .docx, .pdf, .tiff, .tif, .xla, .xls, .xlt, .xlw, .xlxs
Hyväksyn tietojeni tietosuojaselosteen mukaisen käytön