Tietopankki
/
Artikkelit ja oppaat
/
Artikkelit

Kotimaisuus on iso osa Kerabit-tuotteiden DNA:ta

Artikkelit · Tuotteet

Kotimaisuuden ohella kestävän kehityksen ja vastuullisuuden näkökulmat ovat vahvasti mukana Kerabit-tuotteiden valmistuksessa.

Kerabit-bitumikatteilla on pitkä historia Suomessa. Valmistus alkoi 1900-luvun alkupuolella Helsingissä ja siirtyi Lohjan tehtaalle 1955.

– Kotimaisuus on meille tärkeää. Ostamme mahdollisuuksien mukaan kaikki raaka-aineet ja oheismateriaalit, kuten pakkausmateriaalit ja kuormalavat, kotimaasta. Valitettavasti kaikkia raaka-aineita emme kotimaasta saa, kertoo tuotantopäällikkö Jarmo Hämäläinen. Kerabit-bitumikatteilla on Avainlippu-merkki osoituksena suomalaisesta työstä.

Tavoitteena entistä pienempi ympäristövaikutus

Tuotteiden ympäristövaikutukset ovat tärkeä osa vastuullisuutta. Ympäristövaikutuksia tarkastellaan koko tuotteen elinkaaren ajalta aina raaka-aineista ja valmistusprosessista siihen mitä tuotteelle tapahtuu käyttöiän päätyttyä.

– Kaikissa edellä mainituissa vaiheissa on mahdollista pienentää ympäristövaikutuksia. Raaka-aineiden osalta etsimme aktiivisesti biopohjaisia ja kierrätysmateriaaleja korvaamaan perinteisiä, kertoo Kerabitin Sustainability Manager Jaana Valjus. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat vähähiiliset Kerabit Nature® -tuotteemme, joiden valmistuksen hiilipäästöt ovat 59 % tavanomaisia bitumikatteita alhaisemmat.

Tehtaan energiatehokuuden parantamiseen on investoitu huomattavasti: tehtaalla käytetty energia on vaihdettu ympäristöystävällisiin vaihtoehtoihin eli biokaasuun ja uusiutuvaan sähköön. Näillä muutoksilla olemme pienentäneet vuotuisia CO2e-päästöjämme noin 1,5 miljoonaa kiloa. Lisäksi parhaillaan on menossa sähkövastuskattilan sekä 163 kWp:n aurinkovoimalan asennus tehtaalle. Näin saamme paikan päällä tuotettua vähähiilistä energiaa Lohjan tehtaan tarpeisiin.

– Valmistuksessa panostamme laatuun ja sen myötä pitkään käyttöikään, johon myös asiakkaamme voivat vaikuttaa ohjeiden mukaisella asennuksella sekä säännöllisellä huollolla. Käyttöiän päätyttyä bitumikatteet voidaan kierrättää. Pyrimme edistämään bitumikatteiden päätymistä kierrätysasfalttiin ja etsimään muitakin kierrätysmahdollisuuksia, Jaana Valjus lisää.

Millainen merkitys vastuullisuudella on asiakkaille?

– Rakennusala voi toiminnallaan pienentää ympäristövaikutuksia merkittävästi ja vastuullisuusasiat otetaan tosissaan. Lainsäädäntö uusiutuu jatkuvasti ja myös EU-tasolta tulee paljon vaatimuksia. Kehitys on ollut viime vuosina nopeaa.

Usein vastuullisuus käsitetään pelkästään ilmastonmuutosta hillitsevinä toimina, mutta käsitteen alle kuuluu myös sosiaalinen ja taloudellinen puoli, Jaana Valjus mainitsee. Esimerkiksi työturvallisuus ja -terveys ovat rakennusalalla oleellinen osa kokonaisuutta.

– Vastuullisuusasioiden merkityksellisyys asiakkaillemme näkyy käytännössä esimerkiksi siten, että saamme yhä enemmän kyselyitä toimintamme liittyen, Jaana Valjus kertoo. Vastuullisuusraportoinnissa on huomioitava myös hankintaketjuun kuuluvien yritysten toimet ja siksi meiltäkin halutaan tietää esimerkiksi toimintamme aiheuttamat päästöt. Myös tuotteiden vähähiilisyys kiinnostaa, sillä tuotevalinnoilla voi vaikuttaa rakennuksen ympäristöluokituksiin, oli kyseessä sitten LEED, BREEAM, RTS tai Joutsenmerkki.

Vastuullisuus tukee missiotamme

Kerabitin tehtävä on pidentää kiinteistöjen käyttöikää sekä kasvattaa kiinteistöjen arvoa. Tämä sopii erittäin hyvin yksiin vastuullisuuden kanssa. Kerabit-konserniin kuuluu kaikkiaan kymmenkunta rakennusalan yritystä ja Jaana Valjuksen tontti kattaa tämän kokonaisuuden.

– Aikani menee tällä hetkellä etupäässä päästölaskelmiin ja ympäristövaikutuksiin liittyviin asioihin. Energiatehokkuuden parantamisen ohella painopistealueena ovat muun muassa jäteasiat ja kierrätysasteen parantaminen. Sosiaalisen ja taloudellisen vastuun osalta mukana on myös henkilöstö-, talous- ja muuta hallintoa. Tarvittava ja prosessoitava tietomäärä on melkoisen suuri, Valjus toteaa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko kasvattaa kiinteistösi arvoa? Tarvitsetko tietoa tuotteistamme tai palveluistamme? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.

Näytä kaikki yhteystiedot
Yhteydenottopyyntö

Yhteyshenkilön tiedot

Kohteen tiedot

Aurinkosähkö
Julkisivut
Katot ja vedeneristykset
Kattohuolto
Lattiapinnoitukset ja teollisuuden pintakäsittelyt

Kyseessä on (valitse toinen tai molemmat)

New Construction Site
Renovation Site

Maximum file size: 20MB

Sallitut tiedostomuodot: .jpg, .jpeg, .jpe, .png, .gif, .dwg, .doc, .docx, .pdf, .tiff, .tif, .xla, .xls, .xlt, .xlw, .xlxs
Hyväksyn tietojeni tietosuojaselosteen mukaisen käytön