Tietopankki
/
Artikkelit ja oppaat
/
Artikkelit

Kehitämme Kerabit-tuotteita jatkuvasti asiakkaiden, asennettavuuden ja ympäristön ehdoilla

Artikkelit · Tuotteet

Kehitämme tuotevalikoimaamme ja yksittäisiä tuotteitamme jatkuvasti asiakkaidemme tarpeita kuunnellen ja heidän edukseen. Myös ympäristö- ja työturvallisuusnäkökulmat sekä hyvä asennettavuus ovat alati läsnä olevia näkökulmia tuotekehityksessämme.

Tässä artikkelissa käsitellyt uudistukset ovat esimerkkejä hedelmistä, joita tuotekehitystyömme on kantanut viime aikoina.

Uritettu hitsauspinta sekä pohja- että pintakermeissä – pienempi kaasun kulutus ja parempi kiinnittyvyys

Valikoimistamme löytyy nyt sekä alus- että pintakermit, joissa on uritettu hitsauspinta.
Kerabit 4000 Base -aluskermin ja Kerabit 5000 TOP -pintakermin alapinnan uritus sekä ohuempi ja herkemmin sulava suojamuovi mahdollistavat entistä nopeamman ja varmemman asennuksen. Kummassakin tuotteessa uritus on myös pintapuolen pikireunassa.

Hitsauspinnan uritus nopeuttaa suojamuovin sulamista, parantaa kermin kiinnittyvyyttä alustaan ja vähentää kaasun kulutusta. Asennus nopeutuu, asennettavuus paranee ja kustannustehokkuus kohenee – puhumattakaan siitä, että asennuksen aikaiset hiilidioksidipäästöt vähenevät.

Pohjan urituksen ansiosta voidaan asentaa n.20 % enemmän bitumikatetta samalla nestekaasumäärällä kuin ilman uritusta olevia kermejä.

Kaikissa pintakermeissä on nyt liuskesirote

Olemme vaihtaneet mustissa pintakermeissä perinteisesti käytetyn mineraalisirotteen muissa väreissä jo ennestään käytössä olleeseen liuskesirotteeseen.

Sirotetyypin vaihdolla saavutamme kaksi etua. Liuskesirote on mineraalisirotetta kevyempää, jolloin käsiteltävyys paranee. Toisekseen liuskesirotteen kulmikkaan muodon ansioista sirotteen kiinnipysyvyys on entistä parempi.

Mustan liuskesirotteen värisävy eroaa hiukan mineraalisirotteen sävystä, vaikka mustia ovatkin molemmat.

Hiekkapintoja korvattu fleecellä

Osassa aluskermejä olemme korvanneet pintapuolen hiekan fleecellä. Fleecepintaiset aluskermit soveltuvat paremmin esimerkiksi teräskatteiden alle, kun hiekka ei vahingoita teräskatteen alapintaa eikä peltiseppien työkaluja. Fleece on hiekkaa kevyempää, joten työskentely on helpompaa ja työturvallisuus paranee.

Kerabit Nature -tuoteperhe laajenee

Kerabit Nature on ensimmäinen markkinoille tuotu vähähiilisempi bitumikate, jossa osa perinteisistä raaka-aineista on korvattu biopohjaisilla raaka-aineilla sekä kierrätysmateriaaleilla. Kerabit Nature -bitumikatteen valmistamisen hiilipäästöt (GWPtotal) ovat noin 59 % pienemmät kuin tavanomaisen bitumikatteen (Euroopan yleinen arvo, EWA).

Pyrimme mahdollisuuksien mukaan kasvattamaan Nature-tuotesarjaa tuotteilla, joita voi valmistaa ympäristöystävällisemmin. Myös se mitä tapahtuu tuotteille niiden elinkaaren jälkeen, on jatkuvan kehitystyön keskiössä. Tuoteperheen uusin jäsen on Kerabit Nature -asfaltinpaikkausmassa, jonka saamme piakkoin valikoimaamme.

Parempaa puristuslujuutta sokkelilevyihin

Kerabit Sokkelilevyn laatua on parannettu. Tuote valmistetaan edelleen kierrätetystä HD-polyetyleenistä, mutta levyt ovat nyt hivenen aiempaa paksumpia, joten niiden puristuslujuus on entistä parempi. Myös Kerabit Reunalista on uudistunut. Se on leveämpi kuin ennen, mikä helpottaa asennusta.

Kohentunutta paineenkestävyyttä salaojalevyissä

Uusi Kerabit Drain 8 -salaojalevy soveltuu erityisesti pihakansirakenteisiin, joissa vaaditaan hyvää veden virtaavuutta kovassa paineessa vedeneristeen päällä. Tuotteen toimivuus on testattu peräti 400 kPa:n kuormituksella. Salaojalevyn nystyrärakenne on lineaarinen ja nystyröiden väli on suuri, joten tuotteen vedenjohtokyky on erinomainen myös kovassa kuormituksessa.

Uusi vaatimusten mukainen pintakermi PIR-eristeen päälle

Kerabit TOP 5000 FR on uusi modifioitu pintakermi, joka soveltuu käytettäväksi PIR-lämmöneristeiden kanssa. Kerabit TOP 5000 FR:n alle asennetaan aluskermi, joka kiinnitetään suoraan PIR-eristeen pintaan. PIR-eristeen ja aluskermin väliin ei enää tarvita mineraalivillaa tai muuta eristettä laakerikerrokseksi, minkä ansiosta asennustyö sujuu huomattavasti joutuisammin. Luonnollisestikin uusi tuote täyttää rakenteille asetetut paloturvallisuusvaatimukset.

Vesitiiviit höyrynsulkukermit

Kerabitin uudet höyrynsulkukermit soveltuvat erinomaisesti höyrynsuluksi loiville kattokaltevuuksille, joissa höyrynsulku asennetaan yleensä kiinteälle alustalle, esimerkiksi rakennuslevyn, mineraalivillan tai betonin päälle. Bitumisen höyrynsulun lyömättömät edut ovat työnaikainen kestävyys, vesi- ja vesihöyryntiiveys sekä tiivistettävyys. Tiiviiden saumojensa ansiosta höyrynsulku toimii tarvittaessa myös työnaikaisena vedeneristeenä.

Paremmin sulava kumibitumiharkko

Kerabit Harkkobitumin koostumusta on kehitetty. Uudistettu tuote sulaa aiempaa paremmin, sen viskositeetti on suotuisampi ja menekki pienempi. Kun tuote sulaa entistä vähemmällä kuumentamisella, jää myös bitumin käry vähäisemmäksi.

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko kasvattaa kiinteistösi arvoa? Tarvitsetko tietoa tuotteistamme tai palveluistamme? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.

Näytä kaikki yhteystiedot
Yhteydenottopyyntö

Yhteyshenkilön tiedot

Kohteen tiedot

Aurinkosähkö
Julkisivut
Katot ja vedeneristykset
Kattohuolto
Lattiapinnoitukset ja teollisuuden pintakäsittelyt

Kyseessä on (valitse toinen tai molemmat)

New Construction Site
Renovation Site

Maximum file size: 20MB

Sallitut tiedostomuodot: .jpg, .jpeg, .jpe, .png, .gif, .dwg, .doc, .docx, .pdf, .tiff, .tif, .xla, .xls, .xlt, .xlw, .xlxs
Hyväksyn tietojeni tietosuojaselosteen mukaisen käytön