Tietopankki
/
Artikkelit ja oppaat
/
Artikkelit

Isännöitsijä arvostaa palvelualtista kattohuollon asiantuntijaa

Artikkelit · Kattohuolto · Vesikaton PTS taloyhtiölle · Katon vuosihuolto taloyhtiölle · Taloyhtiön katon korjaus

Taloyhtiöiden kattojen kunnossapidosta on huolehdittava säännöllisesti, isännöitsijä Ilja Knuutinen kertoo. Jatkuva huolenpito tuo taloyhtiöille säästöä, kun kattojen korjaustarpeet eivät pääse yllättämään. Kokemuksen lisäksi kattohuoltokumppanilta kannattaa edellyttää hyvää asiakaspalvelua ja vastuun kantamista.

Iljan Isännöintikeskus Oy toimii Kuopiossa ja Iisalmessa sekä hoitaa noin 150 taloyhtiön asioita: hallintoa, teknistä isännöintiä ja kirjanpitoa. Kiinteistöt sijaitsevat sekä Kuopion keskustassa että hiukan kauempana lähiöissä.

Taloyhtiöt ja rakennukset ovat keskenään hyvin erilaisia, sillä vanhin kiinteistö on rakennettu 1900-luvun alussa ja uusimmat ovat vasta rakenteilla. Niinpä kattojakin on monenlaisia – enemmistö kiinteistöistä on varustettu pelti- tai huopakatoilla, mutta joukossa on myös tiilikattoja.

Kattojen kunnon lisäksi turvallisuus on tärkeää

“Kattovuodot ovat harvoin vakuutuksesta korvattavia vahinkoja”, toimitusjohtaja ja isännöitsijä Ilja Knuutinen kertoo. Kun katot tarkastetaan ja huolletaan säännöllisesti ja dokumentoidusti, voidaan yllättävien kattovuotojen huoltamattomuudesta aiheutuneiden vuotojen riskiä pienentää huomattavasti.

Vakuutukset eivät myöskään kata vahinkoja, jotka johtuvat turvallisuusmääräysten noudattamatta jättämisestä.

– Katot eivät kuntonsa puolesta saa aiheuttaa ihmisille turvallisuusriskejä eivätkä toisaalta huoltotoimenpiteillä vältettäviä vuoto- tai rikkoutumisriskejä kiinteistölle. Aina, ja erityisesti kaupunkialueella, on tärkeää että katon huolto- ja korjaustyöt tehdään turvallisuudesta huolehtien, Ilja Knuutinen muistuttaa.

Kattojen huoltopalveluiden tilaajan on tiedettävä, että sopimuskumppani on hoitanut lakisääteiset velvollisuutensa: tilaajavastuuasioiden on oltava kunnossa samalla tavalla kuin muissakin hankinnoissa.

Ketä tahansa katoille ei päästetä

Iljan Isännöintikeskus käyttää kattojen huoltotöissä aina ammattilaisia. Kerabit Kattohuollon kanssa yhteistyötä on tehty vuodesta 2014 alkaen.

Ilja Knuutinen

– Meille kattohuollon palvelukyky ja -asenne ovat tärkeimmät valintakriteerit heti hyvän työjäljen jälkeen. Kerabit Kattohuolto hoitaa tehtävänsä luotettavasti alusta loppuun ja aina iloisella, reippaalla otteella. Saamme nopeasti tarvittavat palvelut jokaiselle kattotyypille, oli taloyhtiöllä vuosisopimus tai ei, Ilja Knuutinen tiivistää.

Kun Kerabit Kattohuolto huollon yhteydessä tarkastaa katon kunnon, samalla tarkastetaan myös sadevesijärjestelmän ja kattoturvatuotteiden sekä niiden kiinnitysten kunto. Jos puutteita havaitaan, pienemmät korjaustyöt voidaan tehdä sopimuksen mukaan saman tien.

Kerabit Kattohuollon kanssa vastuuasiat ovat kunnossa. Työllä on takuu ja hinnat sopimuksen mukaisia. Työntekijät käyttävät turvavarusteita ja huolehtivat ympäristön turvallisuudesta töitä tehdessään. Vastuulliseen toimintaan kuuluu myös se, että tehdyt työt ja havaitut puutteet dokumentoidaan kirjallisesti.

Tutustu palveluihimme taloyhtiöille:

Huolehdimme myös sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden huolloista, pienistä korjauksista ja uusimisesta sekä muista katolla tarvittavista huoltotöistä.

Lue myös, miten kuopiolaisen rivitaloyhtiön kattohuolto ylitti odotukset!

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko kasvattaa kiinteistösi arvoa? Tarvitsetko tietoa tuotteistamme tai palveluistamme? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.

Näytä kaikki yhteystiedot
Yhteydenottopyyntö

Yhteyshenkilön tiedot

Kohteen tiedot

Aurinkosähkö
Julkisivut
Katot ja vedeneristykset
Kattohuolto
Lattiapinnoitukset ja teollisuuden pintakäsittelyt

Kyseessä on (valitse toinen tai molemmat)

New Construction Site
Renovation Site

Maximum file size: 20MB

Sallitut tiedostomuodot: .jpg, .jpeg, .jpe, .png, .gif, .dwg, .doc, .docx, .pdf, .tiff, .tif, .xla, .xls, .xlt, .xlw, .xlxs
Hyväksyn tietojeni tietosuojaselosteen mukaisen käytön