Tietopankki
/
Artikkelit ja oppaat
/
Artikkelit

Helsingin upouusi Kielilukio sai laadukkaat lattiapinnoitteet

Artikkelit · Pinta · Lattiapinnoitukset

Myllypuroon nousseen uuden rakennuksen ovet avattiin 900 lukiolaiselle 1. elokuuta 2023. Rakennuksessa on tiloja myös kaupunkilaisten käyttöön.

Lahdelma ja Mahlamäki Arkkitehtien suunnitteleman, toukokuussa 2023 valmistuneen nelikerroksisen rakennuksen laajuus on noin 8500 bruttoneliömetriä. Rakennustyöt saatiin päätökseen kolme kuukautta etuajassa alkuperäisestä aikataulusta.

– Hanke toteutettiin elinkaariurakkana eli SRV on vastuussa rakennettavan kiinteistön suunnittelusta, toteuttamisesta, ylläpidosta ja huollosta 20 vuoden ajan, SRV:n projektipäällikkö Mika Karell kertoo.

Palvelujakson aikana ylläpito ja kiinteistönhoito varmistavat koulun häiriöttömän ja tehokkaan toiminnan.

– Seuraamme esimerkiksi energiatehokkuutta ja -kulutusta jatkuvasti.

Tuttu työryhmä toi pinnoitukseen tehokkuutta ja laatua

– Olemme tehneet töitä samoissa kohteissa aiemminkin ja tutut mestarit olivat myös rakentamassa Kielilukiota. Porukka tunsi toisensa – oli kiva tehdä taas töitä yhdessä, Kerabit Pinnan työnjohtaja Siim Vares kertoo.

– Olen tuntenut Kerabitin ja Siimin pitkään, homma toimii! Hyvä etukäteissuunnittelu ja yhteispeli varmistavat onnistumisen, Mika Karell jatkaa.

Työmaalla panostettiin erityisesti pölyn- ja kosteudenhallintaan.

– Pinnoituksia asentaessa on lattiapintojen riittävä kuivuus kaiken A ja O. Meidän on luotava oikeat olosuhteet, jotta valmista jälkeä syntyy sovitusti. Tämä näkyy myös pinnoitteen laadussa, sanoo Karell.

Lattiapinnoitteet ovat nestemäisiä ja niiden levittäminen on käsityötä.

– Meillä sama työryhmä levittää koko työmaan pinnoitteet, jotta jälki olisi samanlaista kaikkialla. Jos ottaa jonkun toisen tekemään, huomaa eron heti, Siim Vares toteaa.

– Kun voi tehdä tasaiseen tahtiin yhdellä porukalla, on laatukin aina sitä parasta, Karell säestää.

Kerabit Pinta asensi kuutta erilaista lattiapinnoitetta

SRV on toteuttanut useita koulukohteita.

– Kun on ollut useita samankaltaisia hankkeita, on kertynyt ymmärrystä siitä mikä toimii paremmin ja mikä huonommin. Käymme Kerabitin kanssa jatkuvaa vuoropuhelua pinnoittamisen mahdollisuuksista, Karell painottaa.

Ensimmäisessä kerroksessa on 1000 neliömetriä vesihöyryä läpäisevää epoksipinnoitetta. Lukion konehuoneeseen taas on sijoitettu koko talotekniikan kirjo, siksi sinne asennettiin 550 neliömetriä vedeneristävää elastomeeria.

– Elastomeeri kestää kovaa kulutusta ja sietää pientä liikettä konehuoneen lattiassa, Siim Vares kuvailee.

Jätehuoneeseen asennettiin painepesun kestävä hiertoepoksi. Koulun keittiössä on puolestaan 210 neliömetriä perinteistä akryylibetonia vedeneristeellä.

– Keittiössä on tärkeää paitsi vedenkestävyys, myös karhennus. Lattia ei saa olla liian liukas eikä liian karhea, Vares painottaa.

Neljänteen kerrokseen asennettiin 590m2 ääntä 16 dB vaimentavaa massalattiaa.

– Massalattian ansiosta äänet – askeleet ja pulpettien tai tuolien siirtely – eivät kantaudu alakertaan. Tämä on aika tavallinen vaatimus koulurakennuksissa, Siim Vares sanoo.

Lisäksi 2. ka 3. kerrokseen asennettiin vielä 790 neliömetriä M1-hyväksyttyä, vähäpäästöistä ja halkeamia silottavaa PU Comfort -julkitilapinnoitetta maton sijaan. Samalla pinnoitteella kannattaa useimmiten tehdä isompi lohko.

– Siivoojatkin tykkäävät, kun lattiamateriaali ei vaihdu koko ajan, Siim Vares muistuttaa.

– Tärkein palaute tulee käyttäjiltä – valmis rakennus ja sen pinnoitteet on otettu hyvin vastaan. Olemme siis onnistuneet yhdessä, Mika Karell summaa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko kasvattaa kiinteistösi arvoa? Tarvitsetko tietoa tuotteistamme tai palveluistamme? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.

Näytä kaikki yhteystiedot
Yhteydenottopyyntö

Yhteyshenkilön tiedot

Kohteen tiedot

Aurinkosähkö
Julkisivut
Katot ja vedeneristykset
Kattohuolto
Lattiapinnoitukset ja teollisuuden pintakäsittelyt

Kyseessä on (valitse toinen tai molemmat)

New Construction Site
Renovation Site

Maximum file size: 20MB

Sallitut tiedostomuodot: .jpg, .jpeg, .jpe, .png, .gif, .dwg, .doc, .docx, .pdf, .tiff, .tif, .xla, .xls, .xlt, .xlw, .xlxs
Hyväksyn tietojeni tietosuojaselosteen mukaisen käytön