Kerabit Katto urakoi Gesterbyn koulukeskuksen katon – urakan arvo 1,7 M€

Kerabit Katto on allekirjoittanut 1,7 miljoonan euron urakkasopimuksen YIT Suomi Oy:n kanssa Gesterbyn koulukeskuksen vesikaton rakentamisesta. Urakka on tähän mennessä Kerabit Katon suurin elementtikattourakka.

Kerabit Katto urakoi YIT:n pääurakoimaan Gesterbyn koulukeskukseen Kirkkonummelle 8 000 neliömetrin kokoisen vesikaton kantavasta rakenteesta ylöspäin. Katto toteutetaan puuelementeillä, jotka valmistaa Kerabit Kattoelementit tuotantolaitoksessaan Ylistarossa.

Noin 900 elementtiä

”Kohteeseen toimitetaan kaikkiaan noin 900 puurakenteista katto- ja tukiseinäelementtiä”, kertoo Kerabit Katon myyntijohtaja Jarkko Kauppinen. Elementeistä suurin osa on kylmiä kattoelementtejä, mutta myös lämpimiä kattoelementtejä sisältyy toimitukseen. Kattoelementteihin asennetaan aluskermi valmiiksi tehtaalla, pintakermit asennetaan paikan päällä. Urakka sisältää kaikki vesikattoon liittyvät työt kantavasta rakenteesta ylöspäin valmiiksi tehtyinä pois lukien puhallusvilla ja IV-kanavat.

Urakassa on optiona aurinkovoimala, jonka toimittaisi Kerabit Aurinkosähkö. Kerabit on Suomessa ainoa, joka pystyy tarjoamaan tällaisen kokonaisuuden.

Katto toimitetaan kolmessa erässä/lohkossa alkaen viikolla 38. Pintakermien asennus alkaa viikolla 11/2024. Kattourakka valmistuu ensi vuoden toisella neljänneksellä.

Ansiokasta yhteistyötä YIT:n kanssa jo useissa elementtikattoprojekteissa

”Olemme tehneet ansiokasta yhteistyötä YIT:n kanssa jo useammassa elementtikattoprojektissa”, kertoo tekninen myyjä Elias Helin Kerabitilta. Mainittakoon mm. Kilon, Kuitinmäen, Perkkaan ja Nauriskasken koulut Espoossa, jotka YIT on toteuttanut Kuivaketju10-hankkeina elinkaarimallilla, kuten Gesterbyn koulukeskuskin toteutetaan.

Lisätiedot:
myyntijohtaja Jarkko Kauppinen, Kerabit Katto, puh. 050 461 6633, jarkko.kauppinen@kerabit.fi
tekninen myyjä Elias Helin, Kerabit, puh. 040 169 1838, elias.helin@kerabit.fi

YIT:n hankesivusto: https://www.yit.fi/gesterbyn-koulukeskus

Nordic Waterproofing Group on yksi Euroopan johtavista rakennuksiin ja infraan kohdistuvien vedeneristystuotteiden ja -palveluiden toimittajista. Suomen markkinoilla toimimme kolmella brändillä, jotka edustavat alansa kärkeä: Kerabit (katto- ja vedeneristystuotteet, katto- ja vedeneristysurakointi, julkisivurakentaminen, lattia- ja laivankansipinnoiteurakointi sekä teollisuuden pintakäsittelyt, kattohuollot, -pinnoitukset ja korjaukset, aurinkosähkö ja kattoelementit), EG-Trading (viherrakentamisen ratkaisut) sekä Vesikattopalvelu (kattourakointi, -remontointi ja -huolto Kainuun alueella). Lisätietoa osoitteista kerabit.fi, tuotteet.kerabit.fi, eg-trading.fi ja vesikattopalvelu.fi.

| Gesterbyn koulukeskuksen monimuotoisen katon ala on 8 000 neliömetriä. Urakka on tähän asti Kerabit Katon suurin elementtikattourakka. Koulukeskuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Perko Oy.