Tekijät esiin |
Katto

Kalle Pärn, Kerabit Katto

“Palautteen avulla voin tehdä työni entistä paremmin”

Tapaamme Kalle Pärnin, rakennuspeltisepän Kerabit Katolta: “Palautteen avulla voin tehdä työni entistä paremmin”

Kalle on aloittanut rakennuspeltisepän työt 35 vuotta sitten synnyinmaassaan Virossa oppipoikana. Suomeen Kalle muutti reilut kymmenen vuotta sitten ja Kerabitilla Kalle aloitti työt pian Suomeen tulonsa jälkeen.

– Pääosin asennan konesaumapeltikattoja, Kalle kertoo. Teen myös rakennuspellityksiä tiili- ja bitumikatoille sekä tarvittaessa teen käsityönä erikoistuotteita kuten kuparisia sadevesijärjestelmiä tai vakiotuotteista poikkeavia läpivientejä ja piipunhattuja.

Konesaumakatteen asentaminen alkaa, kun alusta ja aluskermit on asennettu. Tämän työn tekee yleensä Kerabit Katon timpurit. Asennus aloitetaan sadevesijärjestelmästä, sitten kattopellit ja läpiviennit, viimeiseksi kattoturvatuotteet.

– Työssäni tärkeää on ammattitaito, Kalle jatkaa. Varsinkin korjauskohteissa pitää osata katsoa, että vanhat alusrakenteet ovat nykymääräysten mukaiset ja soveltuvat uuden peltikatteen alustaksi kuten suunnittelija on sen suunnitellut. Myös vuosikymmenten kokemus auttaa tietysti, tuo varmuutta ja nopeutta työskentelyyn.

Ennen urakan aloitusta työvaiheet ja yksityiskohdat suunnitellaan työmaapäällikön ja peltiseppien kesken.

– Joskus suunnittelutoimiston toimittamissa suunnitelmissa on parantamisen varaa, Kalle mainitsee. Silloin teemme ehdotuksen tilaajalle, kerromme miten meidän kattorakentamisen ammattilaisten mielestä lopputuloksesta tulisi parempi.

– Tykkään tästä työstä, on hienoa nähdä oman työn jälki valmiissa hienossa peltikatossa, Kalle hymyilee. Myös asiakaspalaute on tärkeää ja positiivinen palaute lämmittää mieltä. Otan mielelläni vastaan kaikenlaista palautetta, koska sillä tavoin voin kehittyä ja tehdä työni entistä paremmin. Kerabitilla olen viihtynyt erityisesti monipuolisen työn ansioista 😊