Referenssit |
Tuotteet

Vesivahinkoremontti nopeutui huomattavasti

Koneellisesti ilmastoitu Platon-lattia nopeutti palvelutalon remonttia huomattavasti

A-Klinikkasäätiön Pyhtään palvelutalossa marraskuu 2017 oli katastrofaalinen: pääviemäri tukkeutui ja jätevedet tulivat sisälle. Sujuvan yhteistyön sekä koneellisesti ilmastoidun Platon-lattiajärjestelmän ansiosta suuresta remontista selvittiin noin kolmessa kuukaudessa.

A-Klinikkasäätön Pyhtään palvelutalon alakerran aula on osa marraskuussa 2017 jäteveden valtaan jäänyttä tilaa. Kaikkiaan 15 asiakashuonetta WC-tiloineen, muutama oleskelutila sekä varasto- ja sosiaalitila, yhteensä noin 600 m2, jouduttiin remontoimaan uudelleen käyttökelpoisiksi.

Keskusteluun osallistuivat A-Klinikkasäätiön kiinteistöistä vastaava Leif Storgård, remontin toteuttaneen Rakennustoimisto Insinöörilinjan vastaavana mestarina toiminut Keijo Kinnunen sekä Platon-lattian asentaneen Domitrixin Juhani Koli.

Luotettavat yhteistyökumppanit ja ratkaisut = sujuva remontti

A-Klinikkasäätiön kiinteistöistä vastaava Leif Storgård kertoo saamastaan puhelusta: Leporannan pääviemäri oli mennyt tukkoon ja jätevedet lainehtivat lattialla. Piti toimia ripeästi! Aiemmissa remonttiprojekteissa Storgård oli tehnyt yhteistyötä Rakennustoimisto Insinöörilinjan Keijo Kinnusen kanssa, joten välitön soitto Keijolle ja pyörät saatiin heti pyörimään.

Vahinkojen kartoitus aloitettiin välittömästi. Lattiarakenne muodostuu kaksoislaatasta, joiden välitila on eristetty styroxilla. Kartoituksessa todettiin, että pintalaatta oli todella märkä ja eristeet laattojen välissä olivat kostuneet.

Lattian korjaamiseen oli käytännössä kaksi vaihtoehtoa: pintalaatan poisto, välitilan kuvaus ja uuden laatan valaminen tai kosteuden poisto lattiasta koneellisesti ilmastoidun Platon-lattian avulla. Platon-järjestelmä oli Insinöörilinjan Kinnuselle tuttu muutamasta aiemmasta projektista, joten päätös ei ollut vaikea. Koneellisesti ilmastoitu lattia minimoi remontin keston ja asiakkaiden evakkoajan.

Remontti sujui kuin valssi kesällä

Lyhykäisyydessään lattian osalta remontin kulku oli seuraava: poistettiin vinyylimatto, liima-ainekset jyrsittiin pois laatan pinnasta, pinta hiottiin ja tasoitettiin. Sitten tiivistettiin seinän ja lattian rajat ilmavuotojen estämiseksi. Tasoitteen päälle asennettiin Platon-järjestelmä (Platon Multi), jonka päälle pumpputasoite ja vinyylimatto.

Lattiaremontin lisäksi myös seinäpinnat uusittiin. Myös rakennuksen salaojitus laitettiin kuntoon.

Lopputuloksena hyvä toimintaympäristö

Remontissa huomioitiin henkilöstön kokemukset ja toiveet: ovenkarmit ja kaiteet ovat punaiset ja lattia tumma, jotta dementikot havainnoisivat kyseiset pinnat mahdollisimman hyvin ja kylpyhuoneiden kalustus järjesteltiin hoitotoimenpiteiden esteettömyyden optimoimiseksi. Asiakkaat ovat kehuneet remontin jäljiltä parantunutta sisäilmaa.

Asiakashuoneet omine WC-tiloineen sijaitsevat kahden käytävän varrella. Tilaan järjestelmästä jää näkyviin vain tuloilmaventtiilit.

Platon- järjestelmään kuuluva tuuletin on koteloitu siististi asiakashuoneen kulmaan.

Platon-lattiajärjestelmä johtaa kostean ilman laatasta tuuletusritilän kautta ulos rakennuksesta.

Projektiin liittyvät palvelut ja ratkaisut

Tuotteet

Kerabit on synonyymi kotimaisille, laadukkaille katto- ja vedeneristystuotteille sekä ekologisille ratkaisuille. Palvelemme rakennusalan ammattilaisia ja rautakauppojen kautta myös kuluttajia.

Tutustu palveluun