Referenssit |
Kattohuolto

Varma tieto 35 taloyhtiön kattojen kunnosta on tärkeää

Kerabit Kattohuolto tarkastaa kaikkien Kirkkonummen Vuokra-asuntoihin kuuluvien rakennusten katot vuosittain tarkistuslistan mukaisesti.

Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy:n toimitusjohtaja Juha Marjamo on tyytyväinen Kerabit Kattohuollon palveluun. Erityistä kiitosta saa sähköinen portaali, josta kaikkien taloyhtiöiden kattojen tarkastusraportit sekä tiedot tehdyistä huolloista ja korjauksista löytyvät käden käänteessä.

Kirkkonummen kunta omistaa 35 taloyhtiötä, joissa on yhteensä yli 1200 vuokra-asuntoa. Joukkoon mahtuu rivi- ja luhtitalojen lisäksi muutama kerrostalo. Taloyhtiöt edustavat kaikkia vuosikymmeniä, sillä vanhimmat on rakennettu 1970-luvulla ja uusia taloja rakennetaan jatkuvasti. 

Kunnan omistamien talojen vesikatot pidetään kunnossa

Näitä kunnan vuokrataloyhtiöitä hallinnoi Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy, joka huolehtii kiinteistöistä tehokkaasti ostopalveluiden avulla. Juha Marjamo kertoo, että talot halutaan pitää hyvässä kunnossa rakennusten iästä tai tyypistä riippumatta. 

“Vesikattojen kunnolla on iso merkitys kiinteistöille. Siksi haluamme, että kattohuoltoon erikoistunut ammattilainen tarkastaa ja huoltaa kaikki kattomme joka vuosi.” 

Kattojen vuosihuolto on järkevintä tehdä keväällä heti, kun katolla ei enää ole lunta. Vuosihuollossa kattojen kunto tarkastetaan. Samalla kattojen pinnat ja rännit puhdistetaan lehdistä ja roskista. 

Tarkastuksen yhteydessä voi löytyä myös pientä korjattavaa: tuuletusputkien läpiviennit, sadevesijärjestelmät tai kattoturvatuotteet ovat voineet lumen ja jään paineissa vääntyä tai särkyä. 

Suurin osa Kirkkonummen Vuokra-asuntojen taloista on varustettu tiilikatolla, joten rikkoutuneita tiiliä vaihdetaan tarpeen mukaan uusiin. Tarpeen mukaan sovitaan myös kasvuston, kuten sammaleen, poistosta sekä kattojen pinnoituksesta.

Tilaa vuosihuolto taloyhtiön katoille

Kattojen kuntoraportit ja korjaushistoria aina saatavilla

Kun hallittavana on iso määrä erilaisia kiinteistöjä, kaikki osapuolet hyötyvät siitä että kattoja koskevat tiedot ovat helposti saatavilla ja aina ajan tasalla. Juha Marjamo kertoo, että yhteistyö Kerabit Kattohuollon kanssa alkoi vuonna 2015. 

Alusta asti toiveena oli sähköinen palvelu, jonka avulla kattojen kunnosta kertyy varmaa tietoa yhteen paikkaan. Yhteistyö on tuottanut tulosta, ja nyt jokaisen talon tarkastus- ja korjaushistoria pysyy ajan tasalla selainpohjaisessa portaalissa, johon asiakas saa haluamansa määrän käyttäjätunnuksia.

“Varma ja ajan tasalla oleva tieto kaikista katoista helpottaa taloyhtiöittemme hallinnointia sekä toimenpiteiden suunnittelua ja budjetointia. Yhteistyö Kerabit Kattohuollon kanssa on meille kokonaisuutena edullinen ratkaisu.”

Kerabit Kattohuolto tarkastaa kaikkien Kirkkonummen Vuokra-asuntoihin kuuluvien rakennusten katot vuosittain tarkistuslistan mukaisesti. Tarkastusraportit talletetaan portaaliin taloyhtiökohtaisesti. Jos tarkastus- ja huoltokäynnin yhteydessä tehdään pieniä korjauksia, myös ne tiedot löytyvät palvelusta.

Isommista huolto- ja korjaustarpeista Kerabit Kattohuolto ottaa suoraan yhteyttä Juha Marjamoon. Näin esimerkiksi tiilikattojen pinnoitukset ja mittavammat korjaukset saadaan sovittua erillisen tarjouksen mukaan tehtäviksi. Luonnollisesti myös näistä tehdyistä töistä tiedot tallennetaan portaaliin.

Tämä artikkeli on julkaistu aiemmin LA Kattohuollon verkkosivuilla ja päivitetty keväällä 2023.

Projektiin liittyvät palvelut ja ratkaisut

Kattohuolto

Kerabit Kattohuolto tarkastaa, huoltaa ja korjaa kaikenlaiset katot ympäri Suomen. Tarjoamme sinulle aina katon elinkaaren kannalta oikein mitoitetut palvelut.

Tutustu palveluun

Vesikaton PTS taloyhtiölle

Katon laaja kuntotarkastus helpottaa taloyhtiön PT-suunnittelua. Saat raportin taloyhtiön kattojen kunnosta sekä huolto- ja korjaustarpeista kiinteään hintaan.

Tutustu palveluun