Referenssit |
Tuotteet

Koneellisesti ilmastoitu Platon-lattia

Koneellisesti ilmastoitu Platon-lattia pitää lattiasta nousevat epäpuhtaudet pois Selkämeren sairaalasta

Selkämeren sairaala on rakennettu vuonna 1965. Sisäilmaongelmia on aiheuttanut maanlaiseen laattaan kapillaarisesti nouseva kosteus. Kuntoutusosastojen C ja D ongelmat ratkaistiin koneellisesti ilmastoidulla Platon-lattialla.

Selkämeren sairaalassa on tiloja kaikkiaan noin 28 000 m2. Vuonna 1965 rakennettua sairaalaa on remontoitu useammassa vaiheessa mm. sisäilmaongelmien takia. Maanvaraiseen laattaan nousee kapillaarisesti kosteutta, joka on aiheuttanut suuria haasteita sisäilmaongelmien muodossa.


Kuntoutusosastot C ja D remontoitiin 2013 – 2014

Kuntoutusosastot C ja D remontoitiin viimeisimmäksi vuosina 2013 – 2014. Tiloja kyseisellä alueella on reilut 1 600 m2. Laatan päälle asennettiin Platon Multi, jonka päälle asennettiin lämmöneriste. Pintalaataksi valettiin verkkoraudoitettu betoni ja sen päälle asennettiin sairaalan korkean hygieniatason vuoksi helposti puhdistettava vinyylimatto. Lattian korjauksen toteutti Domitrix RT Oy.

Kohde oli koneellisesti ilmastoidun lattian näkökulmasta haasteellinen: tiloja oli paljon erilaisia, kosteisiin tiloihin korvausilma-aukkojen teko ei ole mahdollista. Rakennusten pohjapiirustusten ja mittausten perusteella saatiin tarvittavat pohjatiedot, joiden perusteella kohteesta tehtiin ilmavirtausten laskentaohjelmalla tarkka suunnitelma. Suunnitelmassa valittiin tulo- ja poistoilman sijainnit, määritettiin oikea tuuletusteho sekä jaettiin ilmapalstat sopivan kokoisiin ja muotoisiin lohkoihin niin, että ilmavirtaus toimii parhaimmalla mahdollisella tavalla. Lattiasta nousevat epäpuhtaudet ja kosteus johdetaan ilmapalstan kautta turvallisesti kokonaan pois rakennuksesta. Tässä kohteessa käytettiin rakennuksen ilmastointijärjestelmään liitettyjä Platon-säätöpeltejä.

Selkämeren sairaalan kuntoutusosastot C ja D peruskorjattiin vuosina 2013 – 2014.

Vasemmalla Petri Nevala Selkämeren sairaalan kiinteistönhuollosta sekä Kerabit-tuoteryhmäpäällikkö Jaana Valjus, joka vieraili sairaalassa lokakuussa 2018.

Periaatekuva 1: Ilmavirtaus kulkee ilmapalstan sisään Platon-tuloilmaventtiilien kautta.

Periaatekuva 2: Epäpuhtaudet ja kosteus poistuvat poistoputken kautta rakennuksen ilmanpoistoon kytketyn Platon-säätöventtiilin ohjaamana pois rakennuksesta. Näin ne eivät pääse lainkaan kosketuksiin sisäilmaston kanssa. 

Remontin jälkeen tilat ovat viihtyisät ja sisäilma puhdas. Koneellisesti ilmastoitu Platon-järjestelmä muodostaa erittäin tiiviin rakenteen, joka poistaa lattiasta kosteuden ja hajut ilmapalstan kautta hallitusti ulos rakennuksesta. Näin ne eivät pääse lainkaan sisäilmaan.

Projektiin liittyvät palvelut ja ratkaisut

Tuotteet

Kerabit on synonyymi kotimaisille, laadukkaille katto- ja vedeneristystuotteille sekä ekologisille ratkaisuille. Palvelemme rakennusalan ammattilaisia ja rautakauppojen kautta myös kuluttajia.

Tutustu palveluun