Referenssit |
Katto

Kiinteistö Oy Harmaaleppä

Sijainti
Hollola
Rakennuttaja/tilaaja
Kiinteistö Oy Harmaaleppä
Valmistumisvuosi
2018
Neliömäärä
1500

Kiinteistö Oy Harmaaleppä koostuu kolmesta kerrostalosta, joiden katot uusittiin. Työhön sisältyi vanhan kermin purku asbestityönä sekä uusien kermien ja peltien asennus.

KOY Harmaalepän kattoremontti meni kuin elokuvissa

KOY Harmaalepän muodostavat kolme kerrostaloa sijaitsevat Hollolassa. Kaikkien talojen katot uusittiin talvityönä alkuvuodesta 2018.

Kiinteistö Oy Harmaalepän kattoremontti tehtiin poikkeuksellisesti talvityönä. Sääsuojaa ei käytetty, vaan työt etenivät säiden niin salliessa. Kiinteistöosakeyhtiöön kuuluu kolme kerrostaloa, joiden katot ovat pinta-alaltaan noin 500 neliön kokoisia kukin.

Vanhat katteet purettiin raakaponttia myöden auki. Katerakenne sisälsi asbestia, joten purkaminen teetettiin alihankintana asbestipurkuun erikoistuneella yrityksellä. Alihankkijan käyttämisessä on aina riskinsä. Tässäkin tapauksessa purkuyrityksellä oli ruuhkaa, joka aiheutti paineita remonttiaikatauluihin. Lisäksi osittain lakalla kiinnitetty palo-/UV-suojana toiminut singeli hidasti osaltaan purkutöitä.

Pienet tontit hankaloittivat nostoja

Kerrostalojen tontit ovat suhteellisen pienet, mikä aiheutti haasteita nostoihin ja purkujätteiden varastointiin. Nostokalusto ja nostojen aikataulut oli suunniteltava tarkasti, jotta nostot ylipäätään onnistuivat ja aiheuttivat mahdollisimman vähän haittaa talojen asukkaille. Purkujätteiden varastointi tontilla oli käytännössä mahdotonta, joten kaikki kuljetettiin saman tien eteenpäin.

Lunta tulla tuiskutti katoille aika ajoin runsaastikin, osittain Messilän lumitykityksen ansiosta. Tontilta löytyi onneksi nurmialue, jolle lippusiimarajauksen jälkeen saatettiin lumia pudottaa. Myös lumimassat kuljetettiin heti pudotuspäivänä pois tontilta.

Valvojan mukaan remontti meni kuin elokuvissa

– En muista mitään negatiivista remonttiin liittyen, se meni ihan kuin elokuvissa, kertoo valvojana toiminut Suomen Talokeskuksen Kristian Koskenniemi. Pientä kommenttia tuli asukkailta alkuun bituminhajusta, mutta sekin korjaantui, kun urakoitsija vähän siirsi bitumipataansa toiseen kohtaan kattoa.

Hilman kautta kilpailutetun projektin urakoitsijaksi valikoitui Kerabit Katto oikean hintatason lisäksi luotettavuutensa ja tuttuutensa ansiosta. On helppo toimia sellaisen urakoitsijan kanssa, jonka kanssa on projekteja tehty monta ennenkin ja tiedetään luotettavaksi ja osaavaksi tekijäksi, Koskenniemi jatkaa.

Tämä oli meille Lahden Talokeskuksessa ensimmäinen talvityönä teetetty kattoremontti ja ihan oli positiivinen kokemus.

KOY:n toimitusjohtaja ja asukkaat olivat myös tyytyväisiä remontin kulkuun

– Tämä oli myös minulle ensimmäinen talven aikana teettämäni kattoremontti, kertoo KOY Harmaalepän toimitusjohtaja Sirpa Tapper Ekoisännät Ky:stä. Urakan aikana oli paljon lumisadetta, pakkasta ja kylmää viimaa. Kattomiehet työskentelivät hyvinkin arktisissa olosuhteissa Salpausselän harjulla seitsenkerroksisten talojen katoilla. Siitä huolimatta työ eteni suunnitellusti aikataulussa.

Asukkailta ei tullut yhtään yhteydenottoa remontin haitoista

Yleensä asukkaat soittavat  mahdollisista remontin aiheuttamista asumishäiriöistä. Tässä remontissa ei tullut yhtään yhteydenottoa minulle. Valvojan mainitsema hajuhaitta hoitui paikanpäällä mallikkaasti.

Taloyhtiön remonteissa korostuu urakoitsijan työntekijöiden ja valvojan ammattitaito sekä kyky huomioida asukkaiden mahdolliset reklamaatiot asumishäiriöistä. Kun työskennellään ihmisten kodeissa,  ei riitä, että on ammattilainen omassa työssään vaan on osattava kohdata erilaisia ihmisiä ja olla asiakaspalvelija myös remonteissa.

Olen erittäin tyytyväinen taloyhtiön puolesta Kerabit Katon ammattitaitoiseen henkilökuntaan sekä myös Talokeskuksen valvoja Kristian Koskenniemeen. Projekti eteni suunnittelusta toteutukseen loistavasti.

Kuvagalleria

Projektiin liittyvät palvelut ja ratkaisut

Katto

Urakoimme ja saneeraamme valtakunnallisesti kaiken tyyppiset katot, toteutamme pihakannet ja teemme siltojen vedeneristykset.

Tutustu palveluun

Bitumikatot

Bitumikermikatot kuuluvat erityisosaamisalueeseemme, ja palveluvalikoimamme kattaa kaikki rakennetyypit ja kattokaltevuudet.

Tutustu palveluun