Referenssit |
Katto

As Oy Suojamäenrinne

Sijainti
Helsinki
Rakennuttaja/tilaaja
As Oy Suojamäenrinne
Valmistumisvuosi
2017
Neliömäärä
450

Vuonna 1978 rakennetun 4-kerroksisen kerrostalon tasakatto muutettiin puuristikkokannatteiseksi pulpetti-kermikatoksi (noin 450m2). Vanhastaan pinta-asenteinen IV-tekniikka rakennettiin uusiksi yläpohjan sisään. Parvekekattojen ja sisäänkäyntilippojen vedeneristeet uusittiin. Uuden pulpettikaton taka- ja sivupäädyt pellitettiin classic-lukkosaumapeltikatteella. Vesikattoon liitettiin tuplakourut ja parvekekattoihin 1-kertainen vesikouru. Pihalle asennettiin uudet ränni- ja kokoojakaivot. Porrashuoneisiin asennettiin savunpoistokeskukset johdotuksineen ja kotelointeineen.

Katto hyvin – kaikki hyvin

Eskolantie 7:ssä Helsingissä sijaitsevan kerrostalon tasakatto saneerattiin pulpettikatoksi. IV-asennukset saatiin piiloon yläpohjaan, jolloin vuotoriskit pienenevät ja katon huolto helpottuu.

Kattohuollosta ensiapua kattovuotoihin

Eskolantie 7:ssä Helsingissä sijaitsee As Oy Suojamäenrinteen vuonna 1978 rakennettu kerrostalo. Alun perin taloon rakennettiin tasakatto, jonka päälle kaikki IV-asennukset tehtiin pintavetoina. Lukuisat läpiviennit ja pinta-asennukset aiheuttivat huomattavan vuotoriskin, eikä vuodolta vuosien saatossa vältytty. Muutama vuosi sitten taloyhtiö solmi kattohuoltosopimuksen katto-ammattilaisten kanssa ja sen jälkeen vuodot saatiin kuriin. Katon rakenteellisia heikkouksia ei huoltamalla kuitenkaan ole mahdollista korjata.

 

Kattosaneerauksella mielenrauhaa vuosiksi eteenpäin

– Linjasaneerauskin häämöttää jo näköpiirissä, joten päätimme teettää kattosaneerauksen nyt, jotta saamme sen maksettua ennen linjasaneerauksen aloittamista, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Vesa Huuhka. Projekti alkoi suunnittelun kilpailutuksella. Suunnitteluvaiheen yhteistyökumppaniksi valikoitui Suomen Talokeskus Oy, joka suunnitteli selkeän kattomuodon muutoksen. Tasakaton muuttaminen pulpettikatoksi mahdollisti IV-asennusten sijoittamisen yläpohjaan. – Suunnittelun näkökulmasta ratkaisu oli hyvin selkeä, toteaa rakennesuunnittelusta ja projektijohdosta vastannut Hannu Sippola Frontagosta. Kattomuoto muutettiin pulpettikatoksi ja uudeksi kannatusrakenteeksi asennettiin kattoristikot. Tällä ratkaisulla saatiin IV-putket piiloon sekä huomattavasti lisäeristystä yläpohjaan, mikä parantaa energiataloutta. Sippola siirtyi hankkeen aikana Talokeskukselta Frontagolle, joten oli luontevaa tilata urakan aikainen projektijohto ja valvonta Frontagolta.

Malliesimerkki hyvin sujuneesta projektista

Kun ammattilaiset ovat asialla, sujuu projekti jouhevasti. Tilanne on suorastaan erikoinen, kaikki osapuolet kehuvat toisiaan hymyssä suin. – Yhteistyö on sujunut erittäin hyvin kaikkien osapuolten kesken, hymyilee valvoja Kalevi Hömppi Frontagosta. Tämä on ollut helppo projekti, kun taloyhtiön hallitus on ollut kiitettävän aktiivisesti mukana. Viestintä on ollut sujuvaa ja päätökset on saatu tehtyä ilman viiveitä. Myös urakoitsija on hoitanut hommansa kiitettävästi. On mukava valvoa työmaata, missä tekijät osaavat työnsä ja ovat ylpeitä kädentaidoistaan ja aikaansaannoksistaan. Aina on hyvä meininki täällä ja hyvillä mielin ollaan tultu aamuisin töihin.

Kerabit Katon puolesta projektia vetänyt työmaapäällikkö Heikki Hämäläinen kehuu myös yhteistyön sujuvuutta: Frontago on hoitanut valvonnan hienosti. Sujuvasti on saatu kaikki asiat sovittua yhteistyössä ja viiveittä eteenpäin, mm. joitakin pellityksiin liittyviä yksityiskohtia on pitänyt hioa.

 

Kattohuolto kannattaa antaa ammattilaiselle

Lopuksi Vesa Huuhka vielä toteaa, että kyllä kattohuolto kannattaa antaa ammattilaisen hoidettavaksi. – Aika edullista varsinkin pitkässä juoksussa kattohuolto on, kun tulevat pari kertaa vuodessa putsaamaan roskat pois ja tarkistamaan katon, Vesa kertoo. Näitä palveluja kannattaisi enemmänkin markkinoida, kyllä meidän taloyhtiössä ainakin saatiin mielenrauha, kun katto oli ammattilaisten hoidossa.

Kuvagalleria

Projektiin liittyvät palvelut ja ratkaisut

Katto

Urakoimme ja saneeraamme valtakunnallisesti kaiken tyyppiset katot, toteutamme pihakannet ja teemme siltojen vedeneristykset.

Tutustu palveluun

Bitumikatot

Bitumikermikatot kuuluvat erityisosaamisalueeseemme, ja palveluvalikoimamme kattaa kaikki rakennetyypit ja kattokaltevuudet.

Tutustu palveluun