Referenssit |
Katto

As Oy Otto Brandtin tie 6

Sijainti
Helsinki
Rakennuttaja/tilaaja
As Oy Otto Brandtin tie 6
Valmistumisvuosi
2017
Neliömäärä
1200

Ennen vanhojen rakenteiden purkua katon reunoille asennettiin verkotetut räystäskaiteet. Katto purettiin vanhoihin ristikoihin asti; tiilet, rimat, ruoteet, otsalaudat ja vanhat pahviset aluskatteet myös kaikki pellitykset mukaan lukien kourut ja syöksytorvet. Katon loivuudesta johtuen asennettiin uusi umpilaudoitus 25×100 laudasta. Katolle asennettiin uusi aluskermi (Kerabit 3000 U). Asennettiin uudet tuuletusrimat 22×50 ja ruoteet 50×75 sekä uudet maalatut otsalaudat, uudet betonikattotiilet (Protector+), uudet kattosillat ja kaikille sivuille uudet 1-putkiset lumiesteet. Ullakon tuuletusta parannettiin lisäämällä alipaineventtiilejä. Viemärin muoviset tuuletusputket lämpöeristettiin ja siirrettiin lähemmäs harjaa. Kaikki pellitykset uusittiin, mukaan lukien kourut ja syöksytorvet.

Kohde oli tyypillinen sen aikainen rivitalokohde, panssarialuskatteellinen ilman pystyrimoja. Lisäksi kattolappeen toinen sivu oli loiva 1:5, joka vaatii nykymääräysten mukaan umpilaudoituksen. Panssarialuskate oli jo paikoin puhki kulunut. Koska räystäät olivat avoräystäitä, reuna-alueelle tilattiin valmiiksi maalatut laudat samasta tavarasta kuin umpilaudoitus. Työ aloitettiin asentamalla kaikille sivuille verkotetut räystäskaiteet ja porrastornit talon päätyihin. Kattoa purettiin lohko kerrallaan sen verran, että saatiin aina purettu alue saman päivän aikana vesitiiviiksi. Työvaiheita oli paljon, joten miehiäkin piti olla vastaavastii riittävästi.

Jätteet lajiteltiin tiili, puu, pelti ja sekajäte. Katto purettiin ristikon yläpintaan asti: tiilet, aluskatepahvit, ruoteet, pellit. Saman päivän aikana asennettiin uusi umpilaudoitus ja aluskermi. Kohteessa uusittiin myös kaikki otsalaudat, kourut, syöksyt sekä kaikki kattopellitykset. Kattotiileksi taloyhtiö valitsi Ormax Protector+ kattotiilen, sillä tiilessä oleva Protector-pinnoite antaa läpivärjätylle tiilelle kauniin pinnan, joka hylkii tehokkaasti likaa ja kasvillisuutta. Pinnoite suojaa myös uv-säteilyltä, jolloin väri pysyy pitkään haalistumattomana, takuu 30 v. Myös kattoturvatuotteet uusittiin; kattosillat laitettiin koko harjan matkalle ja lumiesteet molemmin puolin lapetta.

Taloyhtiön puolelta projektipäällikkönä toiminut hallituksen jäsen Mikko Lohtaja kommentoi:

Otto Brandtin tie 6 vesikattoremontti suoritettiin Kerabit Katon toimesta kesällä 2017. Kerabit Katto hoiti urakan hyvin ja sovitussa aikataulussa. Työ tehtiin laadullisesti hyvin ja lopputulos oli siisti ja suunnitellun mukainen.

Kuvagalleria

Projektiin liittyvät palvelut ja ratkaisut

Katto

Urakoimme ja saneeraamme valtakunnallisesti kaiken tyyppiset katot, toteutamme pihakannet ja teemme siltojen vedeneristykset.

Tutustu palveluun

Tiilikatot

Palvelutarjontaamme sisältyvät myös tiilikatot – oli sitten kyse uudisrakentamisesta tai saneeraamisesta. Tarjoamme myös pellitykset ja rakennustekniset työt.

Tutustu palveluun