Referenssit |
Katto

As Oy Alhonkallio

Sijainti
Nokia
Rakennuttaja/tilaaja
As Oy Alhonkallio
Valmistumisvuosi
2009
Neliömäärä
1700

Nokian Lauttakorventie 5-7:ssä oli ennen kaksi tasakattoista 1970-luvun kerrostaloa. Kattoremontin myötä talot ovat saaneet uuden elämän ja nykyaikaisemman ulkonäön uusine tiiliharjakattoineen.

Tasakattoiset 1970-luvun alussa rakennetut kerrostalot olivat tulleet elämänsä käännekohtaan. Tuon ajan rakennustavan mukaan katon betonilaatan päällä oli 120 mm styroksia eristeenä ja sen päällä bitumikermit. IV-putket kulkivat suojattomina katon päällä. Liki nelikymppinen katto oli alkanut rapistua ja IV-putket vuotaa. Eristekerrokseen oli päässyt kosteutta.

IV-putket suojaan, tasakatosta harjakatto

Kattoremontti päätettiin tehdä viimeisen päälle. IV-putket haluttiin saada suojaan, joten päädyttiin kattomuodon muutokseen: bitumitasakatosta remontoitiin tiiliharjakatto. – Urakka kilpailutettiin rakennuttajakonsultin suunnitelmien mukaan, kertoo Mikko Niskanen Pirkan Isännöintikeskuksesta. Urakkaneuvottelujen jälkeen katolle alun perin suunniteltu huopakate päätettiin vaihtaa tiilikatteeseen ja urakoitsijaksi valittiin KerabitPro Oy (silloinen Lemminkäinen Katto Oy). – KerabitProlla oli paras kokonaistarjous ja esitetty aikataulu soveltui meille hyvin, Niskanen jatkaa.

Urakka aloitettiin purkamalla vanha katto pois aina betonilaattaan asti. Sen jälkeen asennettiin uusi höyrynsulku ja kattotuolit. Kattotuolien sovitus tuotti lisätyötä: sisäänkäyntien kohdalla betonilaatta olikin 10 cm korkeampi kuin muualla. Käytettävissä olevaan vesikaton tasopiirustukseen ei sitä ollut merkitty. Kahden talon yhteensä 140 kattotuolista jouduttiin 24:ää muokkaamaan asennuksen yhteydessä.

 

Kattotuolien jälkeen urakka jatkui aluskatteen, ruoteiden ja tiilien asennuksella. Uusi katto eristettiin puhallusvillalla välitilan julkisivulevytysten jälkeen. Kattoremontin yhteydessä IV-putket on uusittu ja eristetty. Myös parvekkeiden katot uusittiin.

Vedenpoistosta on huolehdittava

Vedenpoistosta huolehtiminen on tärkeä osa kattoremonttia. Vesi tulee johtaa hallitusti pois katolta alas pihalle. As Oy Alhonkallion talojen takapiha on nurmikkoa, joten se ei tuota ongelmia. Etupihan asfalttiin tehtiin rännien kohdalle asfalttikourut, jotka johtavat veden pois pihalta kauemmas nurmikolle.

Kattoturvatuotteet ovat nykypäivää

Nykyajan rakennusmääräysten mukaan on huolehdittava turvallisesta liikkumisesta katolle, katolla ja kattoa ympäröivällä pihalla. Siksi uusille harjakatoille asennettiin lumiesteet, kulkusillat ja turvakiskot. Kulku katolle hoidettiin uusilla tikkailla. Näin katot voi jatkossa tarkistaa ja huoltaa turvallisesti.

Kuvagalleria

Projektiin liittyvät palvelut ja ratkaisut

Katto

Urakoimme ja saneeraamme valtakunnallisesti kaiken tyyppiset katot, toteutamme pihakannet ja teemme siltojen vedeneristykset.

Tutustu palveluun

Tiilikatot

Palvelutarjontaamme sisältyvät myös tiilikatot – oli sitten kyse uudisrakentamisesta tai saneeraamisesta. Tarjoamme myös pellitykset ja rakennustekniset työt.

Tutustu palveluun