Tietopankki
/
Artikkelit ja oppaat
/
Artikkelit

Miksi taloyhtiön katto kannattaa saneerata vähähiilisellä bitumikatteella?

Artikkelit · Katto · Bitumikatot

Vähähiiliset rakennusmateriaalit vähentävät asuinrakentamisen hiilipäästöjä.

Ympäristöasioista on puhuttu pitkään, mutta uusien ja innovatiivisten tuotteiden myötä puhe on hiljalleen muuttumassa sanoista teoiksi.

– Kun vähähiilisen bitumi- eli niin sanotun huopakateurakan yhdistää yläpohjan eristeiden uusimiseen ja esimerkiksi aurinkosähköön, nousee taloyhtiön arvokin siinä samalla, toteaa Kerabit Katon  liiketoimintajohtaja Ari Hoikkala.

Vähähiilisen katon valitseminen viestii edelläkävijyydestä.

– Taloyhtiön korjausrakentamisessa vähähiilinen katto on erityisesti hyvän mielen kysymys, kätevä tapa ottaa taloyhtiönä osaa hiilitalkoisiin. Mutta uudisrakentamisessa sillä voi olla suurikin vaikutus rakennuksen saamiin sertifikaatteihin.

Vesikate vaikuttaa

Kerabit Nature -vesikatteen valmistuksenaikaiset hiilipäästöt ovat noin 25 % alhaisemmat vastaaviin perustuotteisiin verrattuna.

– Olemme korvanneet osan perinteisistä raaka-aineista kierrätysmateriaaleilla ja biopohjaisilla raaka-aineilla. Katon tekniseen käyttöikään tai toimivuuteen ei ympäristöystävällisillä materiaaleilla ole kuitenkaan vaikutusta, ainoastaan hiilipäästöihin.

Aikaansa seuraava taloyhtiö voi vähähiilisyyden lisäksi vaikuttaa valinnoillaan myös haitallisiin typpioksidipäästöihin.

– Kerabit LESSNOX® Nature pintakermin titaanidioksidilla käsitelty vaaleanharmaa sirote puhdistaa ilmansaasteita. Se hajottaa esimerkiksi liikenteestä, poltosta ja teollisuudesta johtuvia typen oksideja nitraateiksi, joita kasvit, puut ja pensaat voivat käyttää hyödykseen.

Myös värillä on väliä

Vaikka vesikatteen väri vaikuttaa ennen kaikkea arkkitehtuuriseen kokonaisuuteen, on sillä osansa myös kiinteistön energiatehokkuudessa ja hiilipäästöissä. Vaalean pintasirotteen valitsemalla kiinteistön energiatehokkuus paranee.

– Kuumana kesäpäivänä pysyy vaaleanharmaa katto tummanharmaata viileämpänä. Alhaisemmalla lämpökuormalla on energiatehokkuuden kannalta merkitystä erityisesti pakkasvarastoissa, mutta myös muissa kiinteistöissä. Vaalea kattopinta auttaa jäähdytysjärjestelmien toimintaa.

Vaalea katto nostaa myös aurinkovoimalan hyötysuhdetta. Mitä viileämpinä aurinkopaneelit pysyvät sen parempi on niiden tuottoteho.

Kaikki voitava tehtävä ympäristön eteen

Vähähiilisen katon valitseminen vaatii vielä toistaiseksi valveutuneisuutta ja edelläkävijyyttä.

– Ehkä suurin kompastuskivi on hinta, sillä vähähiilinen katto tulee 1-3 % perinteistä kattoa kalliimmaksi. Mutta toisaalta tyypillisessä 100 000 euron urakassa hintaero on lopulta aika pieni. Meidän kaikkien pitää tehdä voitavamme ympäristön eteen, Ari Hoikkala toteaa.

Vähähiilinen kattourakka ei eroaa kestoltaan saati työvaiheiltaan perinteisillä materiaaleilla toteutetusta urakasta.

Miksi vähähiilinen kate?

  • Helppo tapa ottaa osaa yhteisiin hiilitalkoisiin
  • Nostaa taloyhtiön arvoa, erityisesti yhdistettynä aurinkovoimalaan ja yläpohjan eristeiden uusimiseen
  • Ei eroa perinteisillä materiaaleilla toteutetusta urakasta

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko kasvattaa kiinteistösi arvoa? Tarvitsetko tietoa tuotteistamme tai palveluistamme? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.

Näytä kaikki yhteystiedot
Yhteydenottopyyntö

Yhteyshenkilön tiedot

Kohteen tiedot

Aurinkosähkö
Julkisivut
Katot ja vedeneristykset
Kattohuolto
Lattiapinnoitukset ja teollisuuden pintakäsittelyt

Kyseessä on (valitse toinen tai molemmat)

New Construction Site
Renovation Site

Maximum file size: 20MB

Sallitut tiedostomuodot: .jpg, .jpeg, .jpe, .png, .gif, .dwg, .doc, .docx, .pdf, .tiff, .tif, .xla, .xls, .xlt, .xlw, .xlxs
Hyväksyn tietojeni tietosuojaselosteen mukaisen käytön