Tietopankki
/
Artikkelit ja oppaat
/
Artikkelit

Mihin vuodenaikaan bitumikatto on asennettava ja miksi?

Artikkelit · Tuotteet

Kevät on olosuhteiden puolesta parasta aikaa bitumikaton asentamiselle. Silloin on kuivaa ja lämpötilat yleensä kohdillaan. Mutta periaatteessa bitumikattoja voidaan asentaa ympäri vuoden, kunhan seuraavat perusedellytykset täyttyvät.

  1. Jos asennat katteen itse, on lämpötilan oltava vähintään + 10 astetta – näin varmistetaan, että bitumikatteiden liimapinnat liimautuvat kiinni luotettavasti. Kun ammattilainen asentaa katon Kerabit-ammattituotteilla, voi lämpötila olla alhaisempi.
  2. Asennusalustan tulee olla kuiva ja irtoroskista puhdistettu.
  3. Kesällä on huolehdittava, ettei sää ole liian kuuma katteiden asentamiseen. Korkeissa lämpötiloissa asentamisesta syntyy jälkiä valmiille katolle.

Pientalokohteissa asentaminen pystytään tavallisesti tekemään hyvän sään aikana. Isommissa hankkeissa sääsuojan rakentaminen voi olla perusteltua, sillä sen alla ovat olosuhteet aina kuivat. Ja koska suurissa kohteissa asentaminen kestää pientä kattoa pidempään, ei säätilan vaihtelu haittaa kun on suoja päällä.

Mitä muuta pitää bitumikaton asentamisessa ottaa huomioon?

Hankkeen onnistuminen on kiinni myös etukäteissuunnittelusta. On hyvä miettiä, paljonko
vedeneristystuotteita ja oheistarvikkeita kuten bitumiliimaa ja nauloja tarvitaan. Tähän vaikuttaa muun muassa katon muodot, mahdolliset läpiviennit – esimerkiksi piiput ja tuuletusputket – sekä bitumikatteiden limitykset. Huolellisella suunnittelulla on iso vaikutus lopputulokseen.

Itse asentaminen sujuu, kun muistaa lukea käyttöohjeet ja ennen kaikkea noudattaa niitä. Asennusolosuhteiden lisäksi ohjeista löytyvät tiedot mm. naulojen pituuksista ja tiheydestä sekä katon minimi- ja maksimikaltevuuksista.

Erityistä tarkkuutta on noudatettava katon yksityiskohdissa, kuten piippujen ja tuuletusputkien juurissa tai vaikkapa kattoikkunoissa. Mahdollisuuksien mukaan kannattaakin käyttää valmiita läpivientikappaleita, joita on saatavilla esimerkiksi pyöreille piipuille.

Saneerauskohteessa on myös alustan kunto otettava huomioon. Katteen alustan on oltava kiinteä ja notkumaton, esimerkiksi lahovaurioita ei saa olla ja yläpohjan tuuletuksen on toimittava. Uutta, laadukasta bitumikatetta ei ole järkevää asentaa huonon ja toimimattoman kattorakenteen päälle!

Milloin asentaa itse, milloin antaa ammattilaisen hoitaa?

Jos haluat asentaa katon itse, on lämpötilan oltava vähintään 10 astetta. Näin varmistetaan, että omatoimirakentajalle myytävien tuotteiden itseliimautuvat liimapinnat tiivistyvät luotettavasti kiinni ja katosta tulee vesitiivis. Omatoimirakentajalle on kolme katevaihtoehtoa: paanukate, tiivissaumakate tai kolmiorimakate. Tutustu Kerabitin omatoimirakentajan tuotteisiin!

Jos työ on tehtävä kylmänä vuodenaikana, on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen. Ammattituotteita voi nimittäin asentaa ympäri vuoden, kunhan alusta on kuiva ja jäätön. Huomaa kuitenkin, että ammattilaisille tarkoitettujen tuotteiden asentaminen vaatii tulityöluvan, sillä asennus tehdään kuumabitumiliimaamalla tai nestekaasupolttimella hitsaamalla. Tutustu Kerabitin ammattilaistuotteisiin!

Asentamalla ohjeiden mukaan saat pitkäikäisen ja pitävän bitumikaton sekä omatoimirakentajan että ammattilaisen Kerabit-tuotteilla.

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko kasvattaa kiinteistösi arvoa? Tarvitsetko tietoa tuotteistamme tai palveluistamme? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.

Näytä kaikki yhteystiedot
Yhteydenottopyyntö

Yhteyshenkilön tiedot

Kohteen tiedot

Aurinkosähkö
Julkisivut
Katot ja vedeneristykset
Kattohuolto
Lattiapinnoitukset ja teollisuuden pintakäsittelyt

Kyseessä on (valitse toinen tai molemmat)

New Construction Site
Renovation Site

Maximum file size: 20MB

Sallitut tiedostomuodot: .jpg, .jpeg, .jpe, .png, .gif, .dwg, .doc, .docx, .pdf, .tiff, .tif, .xla, .xls, .xlt, .xlw, .xlxs
Hyväksyn tietojeni tietosuojaselosteen mukaisen käytön