Tietopankki
/
Artikkelit ja oppaat
/
Artikkelit

Kolme syytä teettää omakotitalon kattohuolto ammattilaisella

Artikkelit · Kattohuolto · Kattohuolto omakotitaloon

Omakotitalon katon vuosihuolto on edullinen tapa ehkäistä yllättäviä katto-ongelmia. Anna ammattilaisen tarkastaa ja huoltaa kattosi kerran vuodessa. Saat katon tarkastuksen ja siistimisen lisäksi hyödyllistä tietoa kattosi kunnosta ja sen käyttöikää pidentävistä toimenpiteistä. 

Kunnossa oleva katto on talosi tärkeimpiä rakenteita, koska se suojaa kaikkea muuta kastumiselta. Katolle kannattaa kiivetä pari kertaa vuodessa poistamaan irtoroskat ja tyhjentämään räystäskourut. Samalla tarkastetaan katon kunto. 

Katon vuosihuolto on edullinen palvelu

Säännölliset kattohuollot ja ajoissa tehdyt korjaukset tuovat sinulle pidemmällä aikavälillä selvää säästöä. Lisäksi saat mielenrauhaa, sillä kukapa haluaisi tulla kattovuodon yllättämäksi. 

Katon kuntotarkastuksen ja huollon voit hyvin tehdä itse, mutta aina se ei ole mahdollista tai järkevää. Katolla työskenneltäessä tarvitaan esimerkiksi asianmukaiset turvavarusteet ja työvälineet. Monille maallikoille myös vuotoriskien ja katon käyttöikää pidentävien huolto- ja korjaustarpeiden tunnistaminen voi olla hankalaa.

Ammattilainen huoltaa kattosi nopeasti ja turvallisesti

Ammattilaisen tekemä kattohuolto on helppo ja nopea keino huolehtia katon kunnosta. Tavallisen omakotitalon vuosihuolto tarkoittaa 1–3 tunnin työrupeamaa paikan päällä. Saat meiltä katon vuosihuollon kiinteällä hinnalla, kun katon koko on enintään 220 m2. Hinta sisältää matkakulut 50 km päähän Kerabit Kattohuollon toimipisteeltä. 

Tiesithän, että kattohuoltopalveluista saat tehdä verotuksessa kotitalousvähennyksen. Meiltä saat halutessasi myös säännöllisen katon vuosihuoltosopimuksen.

Lue lisää katon vuosihuollosta

Kun teetät katon vuosihuollon ammattilaisella

  1. Säästät aika ja vaivaa – puhdistamme kattosi irtoroskista ja tyhjennämme räystäskourut ja kattokaivot turvallisesti ja nopeasti.
  2. Voit ehkäistä vuoto- ja rikkoutumisriskejä – kerromme, miten kattoasi, sadevesijärjestelmääsi tai kattoturvatuotteitasi kannattaa korjata, jos se on tarpeen. 
  3. Voit pidentää kattosi käyttöikää – kerromme, millä toimenpiteillä siirrät isompien remonttien tarvetta tuonnemmaksi. 

Meille on tärkeää, että et maksa turhasta. Rehellinen tavoitteemme ja tehtävämme on kattosi käyttöiän maksimointi säännöllisten huoltojen ja korjausten avulla. Tällä periaatteella olemme ansainneet jo tuhansien katonomistajien luottamuksen ympäri Suomen.

Tilaa tästä omakotitalon katon vuosihuolto

Katon vuosihuolto on edullinen tapa pidentää katon käyttöikää.

Katto kannattaa tarkastaa ja huoltaa viimeistään kesällä ja uudestaan syksyllä

Jos et keväällä ei ehtinyt tai muistanut huolehtia katostasi, tee se kesällä. Talvella kattosi on voinut kokea kovia, joten sen kunto on syytä tarkastaa vuotoriskien havaitsemiseksi. 

Katon vuosihuollossa puhdistamme katon ensin irtoroskista, jotta ne eivät pääse tukkimaan sadevesijärjestelmää. Näin myös mahdollisten pintavaurioiden havaitseminen on helpompaa. Lumi, jää ja katolle pudonneet oksat ovat nimittäin saattaneet vahingoittaa katon pintaa, läpivientien liitoskohtia, sadevesijärjestelmää tai kattoturvatuotteita. Lopuksi tyhjennämme sadevesikourut, jotta vesi kulkee siellä missä pitääkin.

Samat tarkastus- ja huoltotoimenpiteet kannattaa tehdä myös syksyllä. Näin kattosi kohtaa talvikauden kosteat ja lumiset myräkät parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Lue myös pienten korjausten tekemisestä vuosihuollon yhteydessä

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko kasvattaa kiinteistösi arvoa? Tarvitsetko tietoa tuotteistamme tai palveluistamme? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.

Näytä kaikki yhteystiedot
Yhteydenottopyyntö

Yhteyshenkilön tiedot

Kohteen tiedot

Aurinkosähkö
Julkisivut
Katot ja vedeneristykset
Kattohuolto
Lattiapinnoitukset ja teollisuuden pintakäsittelyt

Kyseessä on (valitse toinen tai molemmat)

New Construction Site
Renovation Site

Maximum file size: 20MB

Sallitut tiedostomuodot: .jpg, .jpeg, .jpe, .png, .gif, .dwg, .doc, .docx, .pdf, .tiff, .tif, .xla, .xls, .xlt, .xlw, .xlxs
Hyväksyn tietojeni tietosuojaselosteen mukaisen käytön