Tekijät esiin |
Tuotteet

Simo Perätalo, Kerabit Tuotteet Lohjan tehdas

“Homma toimii ja ilmapiiri on hyvä – ollaan kuin yhtä perhettä”

Tapaamme Simo Perätalon, vuoromestarin Kerabitin bitumikatetehtaalta Lohjalta: “Homma toimii ja ilmapiiri on hyvä – ollaan kuin yhtä perhettä”

Simo on työskennellyt Lohjan bitumikatetehtaalla jo 15 vuotta. Ensin prosessinhoitajana ja vuoden 2023 alusta lähtien vuoromestarina.

– Olen viihtynyt tosi hyvin täällä tehtaalla, Simo kertoo. Homma toimii, työ on monipuolista ja ilmapiiri on erittäin hyvä. Ollaan kuin yhtä perhettä, Simo hymyilee.

Simo vetää noin kuuden hengen työvuoroa kaksivuorotyönä. Hän näkee roolinsa ennen kaikkea ongelmanratkaisijana: linjan täytyy pysyä käynnissä ja tuotteen oltava laadukasta. Tuotannossa on paljon muuttujia, joka aiheuttaa välillä haasteita. Esimiestyön ja ongelmanratkaisun lisäksi Simolta kuluu aikaa myös raaka-ainetilauksiin.

–Tässä työssä onnistuminen vaatii hyviä ihmissuhdetaitoja ja tilannetajua, Simo jatkaa. Pitää pysyä kartalla ajo-ohjelmista ja linja toiminnasta. Tiedon pitää kulkea myynniltä ja tuotekehitykseltä linjalle, joskus voi tulla ajoihin muutoksia nopeallakin tahdilla.

Simon mielestä palkitsevinta vuoromestarin työssä on se, kun homma sujuu: linja pyörii, priimaa pukkaa ja työntekijät ovat tyytyväisiä.