Tekijät esiin |
Vesikattopalvelu

Jani Kinnunen, Vesikattopalvelu Kajaani

“Hyvä ennakkosuunnittelu auttaa onnistuneeseen lopputulokseen”

Tapaamme Jani Kinnusen, kattourakoinnin toimialajohtajan Vesikattopalvelu Kajaanista:
“Hyvä ennakkosuunnittelu auttaa onnistuneeseen lopputulokseen”

Ennen Vesikattopalvelulle tuloaan Jani toimi rakennusalan yrittäjänä, ja hän hakeutui töihin Vesikattopalvelulle, koska halusi keskittyä kattorakentamiseen.

– Olen vetänyt meillä kattourakoinnin toimialaa nyt puolisentoista vuotta. Rakennamme vesikattoja kerrostaloihin, halleihin ja muihin suurempiin rakennuksiin pääosin saneerauskohteissa. Pääpaino on bitumikatoissa, mutta urakoimme myös pelti- ja tiilikattoja, Jani kertoo.

– Yleensä on meneillään viitisen työmaata päällekkäin. Hoidan kaikki urakkakohteeseen liittyvät asiat varsinaista katonrakentamista lukuun ottamatta. Paljon on valmistelevia paperitöitä esimerkiksi lupaprosessiin ja työturvallisuuteen liittyen, tilaan työmaalle kaikki tarvittavat materiaalit ja hoidan alihankinnat sekä työturvallisuusasiat kuntoon eli tilaan muun muassa tarvittavat turvakaiteet ja telineet. Käyn käynnissä olevilla työmailla ja vastaan siitä, että urakka sujuu ja etenee sopimuksen mukaisesti. Aika paljon työni muistuttaa yrittäjänä toimimista, paitsi että nykyisessä työssäni en laske tarjouksia. Työkaudella alaisuudessani työskentelee viitisentoista kattoasentajaa.

– Vastaan myös kattoremonttien toimialasta, joka tekee kattoremontteja pientaloihin. Siellä minulla on sesongin aikana työnjohtajana Kemppaisen Heikki ja hänen lisäkseen viitisen kattoasentajaa.

– Hyvä ennakkosuunnittelu on erittäin oleellista, jotta urakat saadaan onnistuneesti maaliin. Toinen tärkeä asia on tietysti ammattitaitoiset asentajat ja hyvä työyhteisö, jossa hommat sujuvat. Kun projektit saadaan onnistuneesti maaliin ja työntekijät viihtyvät, niin kyllä se palkitsee, Jani hymyilee.