Etsi lähin jälleenmyyjä
Tuotekuva_katon huolto ja hoito

Katon huolto ja hoito

Tarkista katto vähintään kahdesti vuodessa.

Suositeltavat tarkastusajankohdat ovat keväällä lumen sulamisen jälkeen ja syksyllä lehtien pudottua puista. Harjaa roskat ja lehdet alas, poista sammaleet ja tyhjennä kourut. Mikäli kattosi on niin sammaloitunut, ettei se lähde puhtaaksi harjaamalla, on syytä käyttää bitumikatolle soveltuvaa sammalenpoistoainetta.

Tutki erityisen tarkasti katteen saumat ja läpivientien ylösnostojen liitokset. Runsaslumisina talvina katon kuormaa on syytä tarkkailla ja tarvittaessa pudottaa enimmät lumet katolta.

Ennaltaehkäise mekaaniset vauriot

Korkeammalla olevilta katoilta tai puista putoavat jääpalat ja -puikot, kuivat oksat yms. katolle putoavat kovat esineet saattavat vaurioittaa kattoa. Käytä katolla liikkuessasi lenkkitossuja tai muita pehmeäpohjaisia jalkineita. Luo lumet muovisilla välineillä ja jätä katolle noin 10 sentin lumikerros. Korjaa pienet viat mahdollisimman pian. Peltiosien kiinnitykset ja mahdolliset pintakermin pienten reikien kittaukset onnistuvat omatoimisestikin. Isot korjaukset kannattaa teettää bitumikatealan ammattilaisilla. Mitä nopeammin ja paremmin poistat havaitsemasi riskitekijät, sitä varmemmin estät vakavien vaurioiden syntymisen.