Etsi lähin jälleenmyyjä
Aurinkokatto tuotekuva

Kerabit Aurinkokatto

Aurinkosähköä bitumikatolta! Sivun alareunasta löydät Kerabit Aurinkokattoon liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä ja niihin vastaukset.

Kerabit Aurinkokatto® on ainutlaatuinen ohutkalvopaneeliratkaisu, joka integroidaan bitumikermikattoon. Tavanomaisista aurinkosähköjärjestelmistä poiketen aurinkopaneelit asennetaan ilman erillisiä kannatinrakenteita. Ratkaisu minimoi tuulikuorma- ja myrskyvaurioriskit.

Kehittämämme Kerabit Solar -kermin avulla kevyet ja taipuisat ohutkalvopaneelit integroidaan kauttaaltaan kiinni bitumikatteeseen ilman läpikiinnityksiä jotka voisivat aiheuttaa mahdollisia vuotoriskejä. Järjestelmän asentaa aina vedeneristysalan ammattilainen.

Kerabit Aurinkokatto on testattu VTT:llä ja se täyttää paloluokan BROOF(t2).

Rakennekuvat

Kevyt, ohut ja huomaamaton

Järjestelmän paksuus on vain noin 6 mm ja paino noin 7 kg/m2. Kattopinnasta koholle nostettuja kannatinrakenteita ei tarvita lainkaan ja järjestelmä voidaan asentaa myös kaareviin pintoihin. Ratkaisu on lähes huomaamaton ja vaikutus rakennuksen ulkonäköön hyvin vähäinen.

Monikäyttöinen

Kerabit Aurinkokatto voidaan asentaa niin uudiskohteeseen kuin jo olemassa olevan kiinteistön bitumikattoon. Näin aurinkosähkön käyttöönotto on mahdollista saneerauskohteissakin, joissa sitä ei aiemmin pidetty rakenteellisista syistä mahdollisena. Soveltuu perinteistä järjestelmää paremmin villakatoille, kun kannatinrakenteet painoineen eivät aiheuta painumia.

Esteetön ja kestävä

Kerabit Aurinkokatossa paneelit eivät rajoita liikkumista bitumikatolla. Lakisääteiset kattoturvatarkastukset, lumenpudotustyöt ja muut katolla tehtävät huoltotyöt voidaan toteuttaa entiseen tapaan. Paneelin pinnassa oleva 3M:n kehittämä suojakalvo pysyy hyvin puhtaana ja kestää päällä liikkumista.

Järjestelmä ei kerää alleen lunta, jäätä tai lehtiä, koska paneelit ovat kauttaaltaan kiinni vesikatteessa.

Edistynyt teknologia omimmillaan loivilla kattopinnoilla

CIGS-paneelit pystyvät hyödyntämään koko valoisan ajan, myös auringonnousun ja -laskun, koska järjestelmää ei tarvitse suunnata ilmansuuntien mukaan.

Kerabit Aurinkokaton avulla suurten kiinteistöjen, kuten teollisuuslaitosten, toimistorakennusten ja kerrostalojen loivat bitumikatot on mahdollista ottaa erittäin tehokkaasti hyötykäyttöön. Esimerkiksi IV-konehuoneiden ja hissikuilujen katot ovat useimmiten sijainniltaan optimaalisia aurinkoenergian hyödyntämiseen.

Monissa rakennuksissa esim. kauppakeskuksissa, joissa on laajat ja loivat kattopinnat, jäähdytysenergian tarve on suurimmillaan samaan aikaan kuin aurinkosähkön tuottokin.

Kerabit Aurinkokatto® on sijoitus tulevaisuuteen

Kerabit Aurinkokatto nostaa kiinteistön arvoa sekä parantaa sen energialuokitusta. Investoimalla aurinkoenergiaan pienennät sähkölaskusi tuleviksi vuosikymmeniksi ja jätät jälkeesi puhtaamman tulevaisuuden seuraaville sukupolville. Vihreää, uusiutuvaa ja paikallista energiantuotantoa!

Kerabit Aurinkokaton asentaa aina koulutetut asentajat. Kysy lisätiedot ja laita tarjouspyyntö osoitteeseen info@kerabit.fi.

Kysymyksiä ja vastauksia Kerabit Aurinkokatosta

Kerabit Aurinkokatto on herättänyt paljon keskustelua somekanavissamme. Alla sieltä poimittuja kysymyksiä ja niihin vastauksia. Introna todettakoon, että suosittelemme katon kunnon tarkastusta ennen aurinkokaton asennusta. Katolla tulisi olla käyttöikää useampi kymmenen vuotta jäljellä. Jos näyttää että ei ole, niin katto kannattaa uusia ainakin siltä alalta, mihin paneeleja on tarkoitus asentaa, ettei investointi mene hukkaan.

Montako vuotta, kuukautta, viikkoa tai päivää aurinkokatto toimi?  Valmistaja antaa ohutkalvopaneeleille 25 vuoden tuottotakuun (vähintään 85 % uuden paneelin tehosta) eli vähintäänkin sen ajan, oletettavasti pidempäänkin. Olettaen tietysti, että paneelit eivät vahingoitu.
Kestääkö paneeli kävelyä?  Kyllä kestää, mutta ei kannata kävellä jos ei ole välttämätöntä. 
Kuinka korjaus onnistuu, kun aurinkokatto on integroitu bitumikatteeseen?  Jos paneeli saa osumaa ja rikkoutuu, niin ainoastaan osuma-alueen osalta tuotto loppuu. Paneeli muuten jatkaa toimintaansa normaalisti. Tarvittaessa paneelin voi myös vaihtaa.
Onnistuuko palahuopakaton eli bitumipaanukaton päälle?  Onnistuu kyllä!
Kuinkas paljon tiputtaa tuottoa, kun kesällä tuon pinta on aika pirun kuuma? Paneelien laskennallinen teho on määritelty +25 asteen lämpötilassa. Kolmen asteen lämpötilan muutos vaikuttaa tehoon +/- yhden prosentin. Eli jos paneelin lämpötila on +50 astetta, niin teho putoaa noin 8,5 %. Toimii myös toisin päin: jos paneelin lämpötila on +19 astetta, niin teho nousee 2 %. Jos paneelin alle valitaan vaalea kermi kuten kuvassa, jää katon lämpötila alhaisemmaksi.
Kuinka iso yksi paneeli on? Paneeleita on eri kokoisia. Pääosin on myyty 1 x 2,6 m paneelia, mutta myös 0,37 x 2,6 m ja 0,37 x 6 m paneeleita.
Mites talvella toimii, kun päällä on metri lunta?  Ihan yhtä hyvin kuin muutkin eli ei ollenkaan, ellei putsata lunta päältä pois :) Paneelit kestävät päällä kävelyä, joten voi harjata lumet pois pehmeällä harjalla tai käyttää puhallinta.
Paljonko Kerabit Aurinkokatto maksaa? Kerabit Aurinkokatto myydään aina asennettuna ja asennuksen tekee ammattitaitoinen vesikattourakoitsija. Hinta riippuu kohteesta, aurinkovoimalan koosta jne. Hinnan saat kysymällä tarjouksen urakoitsijalta https://www.kerabit.fi/urakoitsijahaku/loivat-katot
Mites tuo sähköturvallisuus tulipalotilanteessa? Onko ryhmäkohtainen erotus?  Kerabit Aurinkokatto täyttää paloluokan Broof(t2) ja kaapelit ovat palosuojattuja. Invertterissä sekä paneelikentissä on rajakytkimet, joilla voimala saadaan jännitteettömäksi.
Paloesimies ja palotarkastuksia suorittavalla paloinsinööri vastasivat:
  • omakotitaloissa voimalat ovat suhteellisen pieniä ja paneeleissa oleva sähkö vähäistä, eli voimala ei aiheuta enempää vaaraa kuin talossa muutenkin kulkeva sähkö
  • suuriin kiinteistöihin tehdään palotarkastuksia, joiden yhteydessä aurinkovoimalat käydään läpi ja laaditaan toimintaohjeet tulipalon varalta
  • palomiehet saavat koulutusta ja osaavat huomioida kohteissa olevat aurinkovoimalat.