Seitsemän syytä valita katolle bitumi- eli huopakate

Katon tärkein tehtävä on suojata taloasi sään vaikutuksilta. Jokaisella katemateriaalilla on etunsa, mutta vain bitumikate sopii kaikille kattotyypeille. Bitumikatteen elinkaari on pitkä ja kokonaiskustannukset kestävät vertailun. Bitumikaton ainutlaatuisiin ominaisuuksiin kannattaa siis tutustua.

Kun rakennat uutta kotia tai vapaa-ajan asuntoa, mieti minkälaisen katon haluat taloosi. Kun rakennuskaava ei edellytä katolta tiettyä kaltevuutta tai katemateriaalia, valinnanvaraa on paljon.

Monet talotehtaat tarjoavat talopaketteihin vaihtoehtoja kattomallien ja katemateriaalien osalta. Vastaavasti, kun vanhemman talon katto kaipaa uusimista, voit tarvittaessa muuttaa katon mallia ja vaihtaa katemateriaalin toiseen. Bitumikate sopii hyvin myös Tee Se Itse -rakentajalle.

 

Kerabit-tiivissaumakate - valitse kestävä hiljainen ja edullinen

Hyvin rakennettu katto on suojaava ja kaunis

Katto estää sateen sekä sulamisvesien tunkeutumisen talosi rakenteisiin ja suojaa taloa myös auringon paahteelta. Katto on myös olennainen osa talosi julkisivua: rakennuksen kokoon, muotoon sekä muihin pintamateriaaleihin ja väreihin sopiva katto viimeistelee talosi ilmeen.

Kattorakenteen päällimmäinen osa on vesikate. Katon kaltevuudesta ja katemateriaalista riippuen sen alla on yleensä aluskate sekä katon runkorakenteet, eristeet ja höyrynsulku. Kattorakenteen tuulettumisesta on huolehdittava, jotta ehkäistään kattorakenteiden kosteusvaurioita. Katteen materiaali vaikuttaa merkittävästi katon ominaisuuksiin ja huoltoon.

 

Kerabit L kelo - valitse kestävä hiljainen ja edullinen

Miksi valita bitumikatto?

Bitumikatto, puhekielessä usein myös huopakatto, on suomalaisille tuttu katemateriaali. Siitä huolimatta sen hyviä ominaisuuksia ei aina tunneta. “Huopa” on jo kauan ollut historiaa: bitumikate valmistetaan vahvoista tukikerroksista ja kumibitumista, minkä jälkeen se päällystetään karhealla pintasirotteella. Kerabitin bitumikatemallistossa on kolmen tyyppistä bitumikatetta, värivaihtoehtoja on monia. Varsinkin bitumipaanuissa eli kattolaatoissa, joita on kolmea mallia.

Bitumikatteen edut:

 1. Kestävyys: Bitumikate on pitkäikäinen ja suojaa taloasi vuosikymmeniä. Bitumi materiaalina on itsessään vesitiivis.
 2. Elastisuus: Bitumikate soveltuu monimuotoisillekin katoille. Kumibitumikermi kestää rakenteiden elämistä.
 3. Hiljaisuus: Bitumikate vaimentaa sateen ja esimerkiksi katolle putoavien käpyjen ääniä – eikä rämise kovassakaan tuulessa.
 4. Karheapintaisuus: Bitumikatto ei ole liukas, joten lumi ja jää pysyvät katolla kunnes sulavat pois.
 5. Monipuolisuus: Jokaiselle katolle löytyy teknisesti ja visuaalisesti sopiva ratkaisu – tutustu bitumikate- ja värivaihtoehtoihin.
 6. Edullisuus: Bitumikatto on kokonaistaloudellinen valinta: se on helppo ja nopea asentaa, se vaatii vain vähän huoltoa ja kestää vuosikymmeniä.
 7. Helppous: Bitumikatteen voi hakea rautakaupasta sekä kuljettaa ja asentaa ohjeiden mukaan myös itse.


Asennus - valitse kestävä hiljainen ja edullinen


Bitumikatto sopii myös omatoimirakentajalle

Rakennatko tai korjaatko taloa tai mökkiä itse? Tuleeko pihallesi uusi autotalli, vaja tai muu rakennus?

Bitumikatteen asentaminen käy kätevästi myös Tee Se Itse -rakentajalta. Bitumikate- ja aluskatepakkauksia on helppo kuljettaa ja käsitellä. Lisäksi bitumikatetta voi leikata koukkuteräisellä mattoveitsellä.

Tutustu Kerabit bitumikatteiden valikoimaan:

Bitumipaanukatto

 • Perinteinen bitumipaanu Kerabit K+
 • Aaltomainen bitumipaanu Kerabit S+
 • Moderni suorakulmainen bitumipaanu Kerabit L+

Tiivissaumakatto

 • Tasainen Kerabit Titan erityisesti pulpettikatoille

Kolmiorimakatto

 • Jyrkän katon kolmiorimakate Kerabit 7

Kerabit-tuotteita myydään rautakaupoissa. Katso tästä jälleenmyyjät.

Lue myös: 3 vinkkiä piharakentajalle